Η γερμανική BASF κόβει περιττό «λίπος» στην Ευρώπη, αξίας 1 δισ. ευρώ

Η γερμανική BASF κόβει περιττό «λίπος» στην Ευρώπη, αξίας 1 δισ. ευρώ
Photo: AFP
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η οικονομική αδυναμία που παρατηρήθηκε το 2023 θα συνεχιστεί και το 2024.

Η BASF ανακοίνωσε ότι θα μειώσει θέσεις εργασίας, καθώς σχεδιάζει να ξεκινήσει άλλο ένα πρόγραμμα περικοπής κόστους στο Ludwigshafen και επιβεβαίωσε τα αποτελέσματά της στο τέλος του έτους, τα οποία, όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, παρεμποδίστηκαν από απομειώσεις και χαμηλότερα περιθώρια κέρδους.

Η γερμανική χημική εταιρεία ανέφερε ότι, εκτός από τη μείωση του κόστους που ξεκίνησε το 2022, σκοπεύει να ξεκινήσει ένα πρόσθετο πρόγραμμα για τη μείωση του κόστους στο Ludwigshafen κατά επιπλέον 1 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το τέλος του 2026.

«Το πρόγραμμα θα οδηγήσει επομένως δυστυχώς και σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος Μάρτιν Μπρούντερμουλερ.

Η BASF δήλωσε ότι επεξεργάζεται ακόμη τις λεπτομέρειες και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συμμετέχουν στενά.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η οικονομική αδυναμία που παρατηρήθηκε το 2023 θα συνεχιστεί και το 2024, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως θα προτείνει σταθερό μέρισμα 3,40 ευρώ ανά μετοχή για το 2023.

Η BASF στοχεύει σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων προ ειδικών στοιχείων μεταξύ 8,0 και 8,6 δισ. ευρώ το 2024, μετέδωσε το MarketWatch.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της αναμένονται μεταξύ 0,1 και 0,6 δισ. ευρώ λόγω των προσωρινά υψηλότερων κεφαλαιουχικών δαπανών.

Όπως γνωστοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, η BASF επιβεβαίωσε τα καθαρά κέρδη για το έτος στα 225 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών ζημιών 627 εκατ. ευρώ το 2022, σε πωλήσεις που μειώθηκαν κατά 21% στα 87,33 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: