Η γερμανική Daimler ανακοίνωσε την παύση των δραστηριοτήτων της στο Ιράν

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι «παύει μέχρι νεωτέρας» τις «δραστηριότητές» της στο Ιράν εξαιτίας των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε ότι «παύει μέχρι νεωτέρας» τις «περιορισμένες δραστηριότητές» της στο Ιράν εξαιτίας των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων που τέθηκαν εκ νέου σήμερα σε ισχύ σε βάρος της Τεχεράνης.

Σε δήλωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι το σχέδιο επέκτασης της Daimler, που προέβλεπε την κατασκευή και την πώληση φορτηγών Mercedes μέσω συνεργασίας με εγχώριες επιχειρήσεις, επίσης ανεστάλη.

Από την πλευρά της, η Nestle δεν βλέπει άμεσο αντίκτυπο από τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν εκ νέου στο Ιράν: «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. Δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις για τις δραστηριότητές μας σε αυτή τη φάση», ανέφερε η εταιρεία.

Η Nestle Iran έχει τα κεντρικά της γραφεία στην Τεχεράνη και δύο εργοστάσια στη χώρα. Απασχολεί 818 εργαζομένους και εισάγει περιορισμένη γκάμα προϊόντων Nestle από το εξωτερικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Παρέχοντας βασικά προϊόντα τροφίμων στους Ιρανούς καταναλωτές, θα συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες του πληθυσμού», προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχετικά άρθρα