Η γυναίκα μάνατζερ της Apple που λαμβάνει μεγαλύτερο μισθό από τον Τιμ Κούκ

Η γυναίκα μάνατζερ της Apple που λαμβάνει μεγαλύτερο μισθό από τον Τιμ Κούκ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας η Άρεντς έλαβε για το 2015 περίπου 26 εκατ. δολάρια.

Η Άνγκελα Άρεντς είναι η μόνη γυναίκα στην exetuve ομάδα της Apple, η οποία λαμβάνει μεγαλύτερο μισθό από τους συναδέλφους της και μάλιστα μεγαλύτερο ακόμα και από τον CEO της εταιρείας, Τιμ Κούκ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Apple την Τετάρτη, o Kουκ την περασμένη χρονιά έλαβε περίπου 10 εκατ. δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη της ομάδας έλαβαν τα διπλάσια- πέντε εκατ. μισθό και 20 εκατ. μπόνους-βραβεία.

Ωστόσο, το ποσό που έλαβε η Άρεντς για το 2015 διαφέρει κατά πολύ, καθώς άγγιξε τα 25,337,229 δολάρια.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Άρεντς, η Αντιπρόεδρος λιανικής και online καταστημάτων βρίσκεται στην κορυφή των αμοιβών, καθώς η λίστα του Fortune 2015 την κατέταξε στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου και στις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες των ΗΠΑ.

Η πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Burberry ξεκίνησε να εργάζεται στην Apple όταν η τεχνολογική εταιρεία ετοίμαζε το iWatch της. Κύριο μέλημα της Άρεντς τώρα είναι να επεκτείνει τη λιανική παρουσία της επιχείρησης και στην Κίνα.

Όσον αφορά την εταιρεία, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ότι όπως και άλλοι γίγαντες τεχνολογίας, τύπου Facebook και  Google, έτσι και η Apple κοιτούν με λοξό μάτι τους άνδρες εργαζομένους. Σύμφωνα με μια τελευταία έκθεση, περίπου το ένα τρίτο (31%) του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού είναι γυναίκες.

Γενικότερα, η εταιρεία σημειώνει πρόοδο καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού, Nτενίς Γιάνγκ Σμιθ, πάνω από 11.000 γυναίκες έχουν προσληφθεί σε όλον τον κόσμο τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για αύξηση κατά 65% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.