Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ιδρύει ΜΚΟ για την κλιματική αλλαγή με το χρηματικό έπαθλο του «Εναλλακτικού Βραβείου Νόμπελ»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ιδρύει ΜΚΟ για την κλιματική αλλαγή με το χρηματικό έπαθλο του «Εναλλακτικού Βραβείου Νόμπελ»
epa08146382 Swedish climate activist Greta Thunberg attends a panel session during the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 21 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World' from 21 to 24 January 2020. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μία νέα πρωτοβουλία υπέρ της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής προχωρά η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το χρηματικό έπαθλο που έλαβε ως νικήτρια του «Εναλλακτικού Βραβείου Νόμπελ» το 2019 θα δωρίσει η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή διάσημη ακτιβίστρια υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος θα δώσει το χρηματικό έπαθλο που έλαβε, προκειμένου να ιδρύσει μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Ίδρυμα Ορθής Διαβίωσης, που απονέμει το βραβείο αυτό, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τούνμπεργκ χρησιμοποίησε το ποσό αυτό, που αντιστοιχεί σε περίπου 94 χιλ. ευρώ, για να ιδρύσει το Ίδρυμα Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η 17χρονη Σουηδή ακτιβίστρια ανακοίνωσε τα σχέδιά της στο τέλος του Ιανουαρίου, λέγοντας ότι το ίδρυμα έχει σκοπό την προώθηση της οικολογικής και κοινωνικής αειφορίας και της ψυχικής υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κριτική επιτροπή του Βραβείου Ορθής Διαβίωσης αποφάσισε να βραβεύσει την Τούνμπεργκ επειδή «ενέπνευσε και ενίσχυσε τα πολιτικά αιτήματα για την επείγουσα ανάγκη κλιματικής δράσης».