Η Γλυφάδα αλλάζει όψη με την έγκριση του master plan για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Η Γλυφάδα αλλάζει όψη με την έγκριση του master plan για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου
Κόσμος κάθεται στην παραλία ενώ μία κόκκινη σημαία (σήμα απαγόρευσης της κολύμβησης) είναι κρεμασμένη στον πύργο του ναυαγοσώστη στην παραλία της Γλυφάδας, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017. Ακτές της παραλιακής ζώνης της Αττικής, από τη Σαλαμίνα ως τη Γλυφάδα, έχουν ρυπανθεί από το πετρέλαιο που διέρρευσε από το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου πλοίου "Αγία Ζώνη ΙΙ" το οποίο βούλιαξε την περασμένη Κυριακή στη Σαλαμίνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πράσινο φως» στο master plan για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας, καθώς εγκρίθηκε το master plan του έργου.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανακοινώνοντας την έγκριση του master plan και ότι ξεκινά το έργο, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία του δήμου. «Περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, δενδροφυτεύσεις, χώροι αναψυχής, φωτισμός, ανοιχτά γήπεδα», ανέφερε ενδεικτικά.

«Οι μελέτες και οι χωροθετήσεις που τόσο καιρό προετοιμάζαμε, εγκρίθηκαν και βάζουμε μπροστά τα έργα για ένα σύγχρονο, φιλικό, πράσινο, βιώσιμο παραλιακό μέτωπο», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Το νέο παραθαλάσσιο αττικό μέτωπο θα περιλαμβάνει 4.655 μέτρα πεζοδρόμου, 3.545 μέτρα ποδηλατοδρόμου, 9.720 τετραγωνικά υπαίθριων δραστηριοτήτων, 1.442 θέσεις σταθμεύσεις, ενώ θα φυτευτούν 71.200 τετραγωνικά μέτρα με περισσότερα από 1.600 δέντρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου».

Η κατασκευή θα γίνει τμηματικά, για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του οδικού δικτύου και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, με αρχή από τη χάραξη του ποδηλατοδρόμου και των πεζοδρόμων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη κατασκευή παιδικών χαρών, ανοιχτά γήπεδα, υπαίθρια γυμναστήρια, αναβάθμιση των παραλιών και σύγχρονο οικολογικό φωτισμό. Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για κλειστές υποδομές, αλλά για ανοιχτές στο κοινό, «ελαφριές» παρεμβάσεις, για μεγάλους χώρους πρασίνου, παιδικών χαρών, πεζοδρόμων κ.α..