Η GoDaddy ρίχνει 2 δισ. δολάρια για να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά

Η GoDaddy ρίχνει 2 δισ. δολάρια για να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά
epa04688942 Go Daddy signs at the New York Stock Exchange for the Initial Public Offering of Go Daddy stocks, GDDY, in New York, New York, USA 01 April 2015. GoDaddy Inc., is the world's largest technology provider dedicated to small businesses. EPA/ANDREW GOMBERT

Η συμφωνία θα επιταχύνει τη μετάβαση της εταιρείας στη φιλοξενία ιστοσελίδων μικρών επιχειρήσεων.

Ο πάροχος domain name GoDaddy Inc. με έδρα τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την ομοειδή εταιρεία Host Europe Group (HEG) για 1,69 δισεκατομμύρια ευρώ – συμπεριλαμβανομένου και του χρέους που θα αναλάβει – καθώς αναζητά να επεκταθεί πέρα από το αρχικό της μενού ιστοσελίδων.

Η GoDaddy έχει εισέλθει στην πιο κερδοφόρα αγορά του hosting ιστοσελίδων για μικρές επιχειρήσεις και καταναλωτές, και η συμφωνία με την HEG θα τη βοηθήσει να επιταχύνει αυτή τη μετάβαση καθώς και να διευρύνει τη βάση πελατών της στην Ευρώπη.

Η HEG, της οποίας η βάση πελατών είναι παρεμφερής με εκείνη της GoDaddy, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες web hosting της Ευρώπης, και διατηρεί εμπορικά σήματα όπως τα 123Reg, Domain Factory, Heart Internet και Host Europe.

Η HEG ανήκει στην ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία Cinven Ltd., η οποία την εξαγόρασε τον Αύγουστο 2013 για 438 εκατομμύρια λίρες.

Η GoDaddy είπε επίσης ότι θα εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές για την εταιρία διαχειριζόμενης φιλοξενίας PlusServer – η οποία ανήκει στην HEG – συμπεριλαμβανομένης και μιας πιθανής πώλησης.

Η GoDaddy, γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις κάποιες φορές …τραβηγμένες τηλεοπτικές εκστρατείες μάρκετινγκ, κέρδισε στο νήμα άλλες εταιρείες που υπέβαλλαν προσφορά εξαγοράς της HEG, όπως οι γερμανικές United Internet AG και Deutsche Telekom AG.