Η Google ανοίγει νέες θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Η Google ανοίγει νέες θέσεις εργασίας στη Γαλλία
epa06052510 Pedestrian walk past by the Google office in St Pancras in London, Britain, 27 June 2017. The European Commission on 27 June 2017 would fine the Google with 2.4 billion euros for abusing its dominance as a search engine. The company has 90 days to stop its illegal activities or face fines. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία και αυξάνει το προσωπικό της. 

Η Google Γαλλίας σχεδιάζει να αυξήσει το προσωπικό της από 700 σε 1.000 άτομα το 2018 και να διπλασιάσει την έκταση των γραφείων της στη χώρα, καθώς προβλέπει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

«Μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, θα αυξήσουμε το προσωπικό μας από 700 σε 1.000 εργαζομένους, κυρίως μηχανικούς, και θα διπλασιάσουμε τον χώρο των γραφείων μας από 10.000 σε 20.000 τετραγωνικά μέτρα» ανέφερε ο Sebastien Missoffe, επικεφαλής της Google Γαλλίας.

Ο Missoffe είπε ότι η Γαλλία βρίσκεται σχετικά πίσω ως προς το επίπεδο ψηφιοποίησης, δεδομένου ότι μόνο 16% των εταιρειών δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Η Γαλλία θα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος, κι αυτό είναι μια ευκαιρία για τη Google» επεσήμανε ο Missofe, προσθέτοντας ότι η Google μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του διαδικτύου για να βελτιστοποιήσουν τις εξαγωγές τους.

Η Google, που υπάγεται στην Alphabet Inc., παρουσίασε πρόσφατα τη δεύτερη γενιά των smartphone Pixel μαζί με νέα ηχεία που ελέγχονται μέσω φωνητικών εντολών.

Οι τελευταίες αυτές κινήσεις δείχνουν ότι η εταιρεία θέλει να εντείνει τις προσπάθειές της στον κλάδο του hardware, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις νέες συσκευές της Apple και της Amazon.