Η Google μπορεί να γίνει η προσωπική ταξιδιωτική σας οδηγός

Η Google μπορεί να γίνει η προσωπική ταξιδιωτική σας οδηγός
BERLIN, GERMANY - APRIL 21: Posed scene on the topic google, glasses in front of the google company logo on April 21, 2015 in Berlin, Germany. Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

Ο τεχνολογικός κολοσσός μέσω του Google Trips σας προσφέρει έτοιμα πακέτα ταξιδίων με βάση τις προτιμήσεις σας.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το Google Maps και το Gmail για να λαμβάνετε τα email σας, τότε η Google γνωρίζει καλά τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Ο γίγαντας αναζήτησης χρησιμοποιεί τα δεδομένα του και τα «πακετάρει» σε μια ταξιδιωτική εφαρμογή, τη Google Trips, την οποία και παρουσίασε τη Δευτέρα.

Η εφαρμογή είναι ικανή να συγκεντρώνει κρατήσεις ταξιδίων από το λογαριασμό σας στο Gmail, και να οργανώνει ατομικά ταξίδια με βάση τις προτιμήσεις σας. Πατώντας επάνω σε ένα ταξίδι, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα, στην οποία θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα, να ενημερωθείτε για το φαγητό και τα ποτά της χώρας, καθώς και να βρείτε τις τρέχουσες κρατήσεις σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ήδη προγραμματίσει να ταξιδέψετε σε μια πόλη, το Google Trips μπορεί να σας προσφέρει ένα πακέτο προτάσεων σχετικά με το πώς να ξοδέψετε το χρόνο σας στις διακοπές σας.

Σημειώνεται ότι το Google Trips είναι διαθέσιμο δωρεάν σε iOS και Android συσκευές.

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή παρέχει προτάσεις και δρομολόγια για την κάθε ημέρα των διακοπών σας σε 200 πόλεις του κόσμου. Στις συγκεκριμένες προτάσεις περιλαμβάνεται ένας κατάλογος από αξιοθέατα, με τις ώρες λειτουργίας τους, καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο που μπορεί να δαπανήσετε σε κάθε σας τοποθεσία.

Η νέα εφαρμογή της Google είναι κατά κάποιο τρόπο παρόμοια με το TripIt Concur, το οποίο παρέχει πληροφορίες πτήσεων, κρατήσεις ξενοδοχείων, καθώς και άλλα σχέδια ταξιδίων σε ένα και μόνο app. Ωστόσο, δεν προσφέρει σε πραγματικό χρόνο ειδοποιήσεις για την πτήση ή την κράτησή σας. Αντ ‘αυτού, το Google Trips σας ενημερώνει για το χρόνο που χρειάζεται ώστε να προγραμματίσετε τις δραστηριότητες και τις επιλογές μεταφοράς σας, ενώ ταξιδεύετε.