Η Google δίνει 10 εκατ. δολάρια για να στηρίξει επιχειρηματίες που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες

Η Google δίνει 10 εκατ. δολάρια για να στηρίξει επιχειρηματίες που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες
Η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις απαιτούμενες δεξιότητες προκειμένου να βρουν δουλειά ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Πριν δύο χρόνια, ο CEO της Google, Sundar Pichai, αποκάλυψε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα επένδυε 1 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ως μέρος της πρωτοβουλίας «Grow with Google».

Η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις απαιτούμενες δεξιότητες προκειμένου να βρουν δουλειά ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Με μια κίνηση που βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με αυτή την αποστολή, το Google.org, το φιλανθρωπικό τμήμα της Google, δήλωσε σήμερα πως θα αφιερώσει 10 εκατ. δολάρια προκειμένου να βοηθήσει χαμηλόμισθους επιχειρηματίες και επιχειρηματίες που ανήκουν σε μειονότητες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και κεφάλαια.

«Οι μικρές επιχειρήσεις επηρρεάζουν πολύ τις κοινότητές μας- δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζοντας τους πελάτες σαν οικογένεια, και συχνά ορίζοντας το τι κάνει μια πόλη μοναδική», έγραψε η υπεύθυνη προϊόντων στο τμήμα του Google Small Business Ads, Kim Spalding, σε μια ανάρτηση σε blog νωρίτερα μέσα στη χρονιά. «Η Google είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά αυτές τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν την δύναμη του διαδικτύου για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν», συμπλήρωσε.

Ένα τμήμα αυτών των χρημάτων (2 εκατ. δολάρια) θα πάει στο American Library Association (ALA) για να δημιουργηθούν κέντρα επιχειρηματικότητας σε βιβλιοθήκες σε δέκα πολιτείες των ΗΠΑ. Ο στόχος, σύμφωνα με τη Google, είναι να υποστηρίξει συνεργασίες με οργανισμούς που βρίσκονται σε κοινότητες και να τεστάρει μοντέλα που θα εξοπλίσουν μη προνομιούχους επιχειρηματίες με τα απαραίτητα βοηθήματα.