Η Google έγινε πλέον Alphabet αλλά η αντίστοιχη διεύθυνση URL δεν της ανήκει

Η Google έγινε πλέον Alphabet αλλά η αντίστοιχη διεύθυνση URL δεν της ανήκει
Photo:

Υπάρχει ήδη μια Alphabet Inc. και είναι κάτοχος της αντίστοιχης διεύθυνσης URL.

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε την επικείμενη αναδιάρθρωσή της κάτω από την ομπρέλα μιας νέας εταιρείας συμμετοχών που θα ονομάζεται Alphabet, της οποίας θα ηγείται ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ. Ίσως είναι ευκολότερο να σκεφθούμε την αλλαγή αυτή ως μια προσπάθεια δημιουργίας μιας εκδοχής της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ στη Silicon Valley.

Η Google θα είναι το βασικό «κόσμημα» του ομίλου και όλες οι άλλες δραστηριότητες (υγεία, εκπαίδευση, ενέργεια) θα εμπίπτουν στην ίδια εταιρική ομπρέλα.

Αξιοσημείωτο, όμως, είναι το γεγονός ότι η νέα εταιρεία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την διεύθυνση URL http://www.alphabet.com. Κάτοχός της είναι η Alphabet Inc., το τμήμα διεθνούς διαχείρισης στόλου του Ομίλου BMW.

Αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς η Alphabet του Λάρι Πέιτζ θα περιλαμβάνει και κάποιες πρωτοβουλίες στον κλάδο των μεταφορών, όπως το αυτοκινούμενο όχημα χωρίς οδηγό και την Google Ventures που έχει επενδύσει στην Uber. Δεν νομίζω οι άνθρωποι της BMW να χάρηκαν ακούγοντας τα νέα…

Όσο για τη διεύθυνση URL της νέας εταιρείας; Φαίνεται ότι θα είναι η https://abc.xyz/