Η Google εξαγοράζει την API.ai και κάνει την αναγνώριση φωνής ακόμα ευκολότερη

Η Google εξαγοράζει την API.ai και κάνει την αναγνώριση φωνής ακόμα ευκολότερη

Μέτα το Google Assistant και το Google Home έρχεται μια νέα υπηρεσία.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της API.ai, μιας startup με εργαλεία για αναγνώριση φωνής και κατανόησης της φυσικής φωνής, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιήσει το κόστος της εξαγοράς αυτής.

Εκτός από την ανάπτυξη εργαλείων, η Api.ai προσφέρει ένας ψηφιακό βοηθό για συζητήσεις με περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες.

Η Google δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματώσει τη τεχνολογία της startup. Κάτι που θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς η Google έχει ήδη εργαλεία για τη κατανόηση της γλώσσας και την αναγνώριση ομιλίας , και παρουσίασε επίσης το Google Assistant ένα εργαλείο «αμφίδρομης» συνομιλίας όπου θα διευκολύνει τους χρήστες στον έλεγχο των smartphones, smartwatches και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών και το έξυπνο ηχείο Google Home

Η Api.ai ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2010 και λειτούργησε για πρώτη φορά το 2014 και οι επενδυτές της περιλαμβάνουν τους Alpine Technology Fund, Intel Capital, Motorola Solutions Venture Capital, και SAIC Capital.

«Με τις γνώσεις, τις υποδομές και την υποστήριξη της Google, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα έχετε πρόσβαση στις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες και εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Api.ai, Ilya Gelfenbeyn.

Διαβάστε ακόμα: Google και Apigee «δίνουν τα χέρια» για 625 εκατ. δολάρια