Η Google εξαγοράζει την Looker Data Sciences έναντι 2,6 δισ. δολαρίων- Σε τι στοχεύει με αυτή την κίνηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απόκτηση της Google των τελευταίων ετών, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, παράλληλα με την προγραμματισμένη εξαγορά εξαγοράς της Fitbit ύψους 2,1 δισ. δολαρίων.

Στην ολοκλήρωσης της απόκτησης της Looker Data Sciences προχώρησε η Google έναντι 2,6 δισ. δολαρίων μετά την έγκριση των βρετανικών αρχών ανταγωνισμού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, έκριναν ότι η συμφωνία δεν θα αυξήσει τις τιμές, καθώς και ότι δεν θα περιορίσει την πρόσβαση των ανταγωνιστών στα δεδομένα.

Η Looker, που φτιάχνει λογισμικό ανάλυσης επιχειρηματικών πληροφοριών, είναι η μεγαλύτερη απόκτηση της Google των τελευταίων ετών, παράλληλα με την προγραμματισμένη εξαγορά εξαγοράς της Fitbit ύψους 2,1 δισ. δολαρίων.

«Μαζί θα προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη λύση ανάλυσης που ενσωματώνει και οπτικοποιεί τις ιδέες, σε κάθε επίπεδο της επιχείρησής τους», δήλωσε ο Thomas Kurian, διευθύνων σύμβουλος του Google Cloud, σε δημοσίευση σε blog, όπου ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας. Πρόσθεσε ότι οι πελάτες διατηρούν τον «πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους».