Η Google φτιάχνει emojis για όλες τις γυναίκες καριέρας

Η Google φτιάχνει emojis για όλες τις γυναίκες καριέρας

Οι γυναίκες θυσιάζονται για την καριέρα τους και ο τεχνολογικός κολοσσός το αναγνωρίζει.

Τα emojis εμφανίστηκαν πριν μερικά χρόνια στο πληκτρολόγιο μας και έχουν πλέον αντικαταστήσει ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων που ανταλλάζαμε.

Είστε θυμωμένοι ή χαρούμενοι με κάτι που σας έστειλαν; Δεν χρειάζεται πλέον να γράψετε κάτι, απλά επιλέγετε το κατάλληλο emoji. Αντίστοιχα, είναι Χριστούγεννα; Στείλτε έναν Άγιο Βασίλη στους φίλους σας.

Αν, όμως, κοιτάξετε πιο προσεχτικά τη λίστα με τα emojis στο τηλέφωνο σας θα δείτε πως υπάρχει ένα κενό σε ότι αφορά τα επαγγέλματα. Ενώ μπορεί κάποιος να βρει έναν άνδρα αστυνομικό, πυροσβέστη, γιατρό κλπ. οι γυναίκες είναι μόνο… νύφες και πριγκίπισσες. Λίγο οπισθοδρομικό και αστείο, δε βρίσκετε;

Αυτή την εβδομάδα, τέσσερις υπάλληλοι της Google παρουσίασαν 13 νέα γυναικεία emojis (και 13 άνδρες συναδέλφους – σύνολο δηλαδή 26 emojis) στο Unicode Consortium, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αναπτύσσει πρότυπα για ψηφιακά κείμενα σε πολλαπλές πλατφόρμες και γλώσσες και εγκρίνει κάθε νέα σειρά από emojis . Οι νέες εικόνες απεικονίζουν επαγγέλματα από διάφορους κλάδους, όπως φαρμακοποιός και μουσικός με έμφαση στις θέσεις εργασίας σε τομείς STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά).

Ειπώθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία πού κοιτάς , οι γυναίκες κερδίζουν προβολή και αναγνώριση όπως ποτέ πριν. Δεν είναι καιρός τα emoji να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα; Ότι δηλαδή οι γυναίκες διαδραματίζουν καίριο ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και σε κάθε επάγγελμα;» Ακόμα, μερικούς μήνες πριν η εταιρεία υγιεινής Always αλλά και η ίδια η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μίλησαν ανοιχτά γι αυτό το ζήτημα.