Η Google καταπολεμά την κατάθλιψη των χρηστών

Η Google καταπολεμά την κατάθλιψη των χρηστών

Λύση στους ασθενείς να καταπολεμήσουν την αδυναμία και την κατάθλιψη.

H Google θέλει να διατηρήσετε την ψυχική σας κατάσταση ακέραιη και βρήκε τη λύση.

Οι χρήστες των Η.Π.Α. που ψάχνουν στην μηχανή αναζήτησης ζητήματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη, θα λαμβάνουν ένα προληπτικό μήνυμα: «Ελέγξτε εάν πάσχετε από κατάθλιψη» και θα καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο.

Το κλινικά επικυρωμένο ερωτηματολόγιο, που ονομάζεται PHQ-9, είναι μια ιδιωτική αυτοαξιολόγηση που θα παρέχει μια βαθμολογία η οποία θα υποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το ενδεχόμενο ο χρήστης να πάσχει από κατάθλιψη.

Η Google λέει ότι οι πληροφορίες δεν θα καταγραφούν, ούτε θα μοιραστούν με κάποιον τρίτο φορέα. Αντίθετα, στόχος είναι να δοθούν τα αποτελέσματα αυτά στον γιατρό που θα συνεργαστεί ο χρήστης, ώστε να έχει μια επιπλέον ενημέρωση που θα συμβάλλει στην σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Σύμφωνα με την Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια (NAMI), ένας στους πέντε Αμερικανούς βιώνει κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά λιγότεροι από τους μισούς αναζητούν θεραπεία. Η Google δήλωσε στους Financial Times ότι μία στις 20 αναζητήσεις σχετίζεται με την υγεία (δεν αποκάλυψε το ποσοστό που σχετίζεται με την κατάθλιψη). Ο γίγαντας της αναζήτησης έχει εργαστεί με την NAMI από την αρχή του έτους για να παρέχει καλύτερες και πιο αξιόπιστες πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία.