Η Google Play Music πλέον ξέρει τί μουσική θέλετε να ακούσετε

Η Google Play Music πλέον ξέρει τί μουσική θέλετε να ακούσετε

Η υπηρεσία streaming της Google γίνεται ολοένα και πιο έξυπνη.

Η υπηρεσία streaming της Google γίνεται ολοένα και πιο έξυπνη. H Google Play Music, μπορεί πλέον να προβλέψει τι μουσική θέλετε να ακούσετε.

Στην πραγματικότητα, ο τεχνολογικός κολοσσός είναι τόσο σίγουρος για την ακρίβεια της εφαρμογής που ανανέωσε πλήρως την αρχική οθόνη της Play Music προκειμένου να μπορούν οι χρήστες απλά να πατήσουν  σε αυτήν και να αρχίσουν να ακούν μια λίστα αναπαραγωγής «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα τους, ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τη Google, η εταιρεία είναι σε θέση να επιτύχει αυτή τη δυνατότητα μέσω της μηχανικής μάθησης, την τεχνολογία που τροφοδοτεί πολλές ευφυείς υπηρεσίες της, όπως το Google Photos και τη Google Assistant.

Σημειώνεται ότι η Play Music δεν θα μπορεί απευθείας να γνωρίζει τι μουσική θέλετε να ακούσετε, καθώς πρέπει πρώτα να μάθει τις συνήθειές σας και με τον καιρό οι συστάσεις της θα γίνονται ολοένα και καλύτερες. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Google Play Music, Elias Roman, «οι προτάσεις για τη λίστα αναπαραγωγής θα είναι όλο και καλύτερες έπειτα από λίγες ημέρες».

Μέχρι τώρα η Google δεν έχει αποκαλύψει πόσους συνδρομητές έχει, ωστόσο το Spotify και η Apple έχουν σαφώς προβάδισμα με 40 εκατομμύρια και 17 εκατομμύρια συνδρομητές, αντίστοιχα. Μην ξεχνάμε όμως ότι η Google προσφέρει επίσης μια άλλη υπηρεσία μουσικής, το YouTube.

Η νέα αυτή ενημερωμένη έκδοση της Play Music θα λειτουργεί στα iΟS, τα Android και το διαδίκτυο εντός της εβδομάδας.