Η Google θα μας λέει πόση κίνηση έχουν οι δρόμοι

Η Google θα μας λέει πόση κίνηση έχουν οι δρόμοι

Η υπηρεσία Traffic Information θα μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση στους δρόμους.

Πρόκειται για μια νέα λειτουργία του Google Maps που αναμένεται να γίνει απαραίτητη σε όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων. Ο λόγος για τη νέα εφαρμογή της Google, που φέρει το όνομα Traffic Information, η οποία αναλύοντας τα στοιχεία του GPS μπορεί να «προβλέψει» και να παρουσιάσει στο χάρτη της Google την κίνηση στους δρόμους.

Ειδικότερα, το εξελιγμένο λογισμικό εξετάζει την κίνηση των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται ήδη στο δρόμο, προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα τόσο για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων όσο και για την ένταση της κίνησης.

Η εφαρμογή είναι κατά τέτοιο τρόπο φτιαγμένη, ώστε τα δεδομένα της αρχής και του τέλους της διαδρομής του χρήστη να σβήνονται αυτόματα μόλις εκείνος φτάσει στον προορισμό του.

Το Traffic Information διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα ενώ η υπηρεσία μπορεί να ανευρεθεί στις τηλεφωνικές συσκευές ενεργοποιώντας την επιλογή «Traffic» στο μενού του Google Maps.

Η εφαρμογή της Google αναμένεται να διευκολύνει τους οδηγούς αυτοκινήτων δίνοντας ακριβή εικόνα σε real time για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους όπου κατευθύνονται.