Η Google τιμά την Ημέρα της Μητέρας με το σημερινό της Doodle

Η Google τιμά την Ημέρα της Μητέρας με το σημερινό της Doodle
Και σας προσκαλεί να φτιάξτε τη δική σας διαδραστική κάρτα για τη Γιορτή της Μητέρας.

Στην Ημέρα της Μητέρας, η οποία στην Ελλάδα γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Μεταφέροντας τον κέρσορα στο σημερινό Doodle και κάνοντας κλικ επάνω στο εικονίδιο, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τη δική του χειροτεχνία, προκειμένου να τη χαρίσει στην αγαπημένη του μητέρα.

«Είτε είναι κοντά ή μακριά, κάντε στη μαμά σας δώρο ένα μικρό κομμάτι τέχνης από την καρδιά σας με τον διαδραστικό, ψηφιακό κατασκευαστή καρτών. Χαρούμενη Γιορτή της Μητέρας!», αναφέρεται.

H Google δίνει οδηγίες και ιδέες για τις κάρτες που μπορεί να φτιάξει κανείς, ενώ η ομάδα που δημιούργησε το doodle παρουσιάζει τις κάρτες που δημιούργησε κάθε μέλος της για τη δική του μητέρα.

Η Γιορτή της Μητέρας

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε Άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Η Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.

Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και συναντήσεις με το όνομα «Mothers Day Meetings», κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες, σύμφωνα με το wikipedia.

Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν «peace and motherhood» με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.