Η GoPro εγκαταλείπει τα drones

Η GoPro εγκαταλείπει τα drones
epa06359934 An image dated 27 November 2017, made available 30 November 2017, of a GoPro camera in a water-proof casing placed on a rock in Hallig Suederoog islet, at Germany's North Sea coast. German media reports state the inhabitants of the island are on Facebook trying to find the British youngster that lost the camera while at a beach in Britain two months earlier. Following the British sea rescue personnel comparing scenes on the video found in the camera, it is assumed the location it was lost must have been Thornwick Bay near Flamborough Cliffs in East Yorkshire, Britain. The camera was lost 01 September 2017 and drifted two months in North Sea before it stranded some 800 km away at Hallig Suederoog at Germany's North Sea coast. EPA/HOLGER SPREER

Οι άσχημες επιδόσεις της μετοχής της φέρνει απολύσεις και μεγάλες αλλαγές πολιτικής πωλήσεων.

Η GoPro, η εταιρεία που έγινε γνωστή για τις κάμερες δράσης που οι χρήστες μπορούν να παίρνουν μαζί τους σε διασκεδαστικές εκδρομές, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα την πρόθεσή της να μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 20% και να εγκαταλείψει τον κλάδο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Η κίνηση θα μειώσει το συνολικό εργατικό δυναμικό της GoPro σε μόλις 1.000 άτομα, μετά την ολοκλήρωση τουλάχιστον 250 απολύσεων.

Η GoPro ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τη χρηματική αποζημίωση του ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Nick Woodman, σε μόλις 1 δολάριο το 2018.

«Η GoPro δεσμεύεται ότι θα αντιστρέψει την πορεία της μέσα στο 2018», δήλωσε ο Woodman σε δήλωσή του.

Τα σχόλιά του συνοδεύθηκαν από την είδηση ​​ότι η GoPro αναγκάστηκε να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη εσόδων για το 4ο τρίμηνο, στα 340 εκατομμύρια δολάρια, αφότου προέκυψε μείωση στα έσοδά της κατά 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της GoPro αντιμετωπίζει αντιξοότητες από όλες τις πλευρές. Ο κύριος τομέας δραστηριοποίησης της εταιρείας – οι κάμερες δράσης – αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της αδύναμης ζήτησης.

Σε μια προσπάθεια να το αντιμετωπίσει αυτό, η GoPro τον Δεκέμβριο μείωσε την τιμή στο μοντέλο Hero5 Black και την περασμένη Κυριακή έκανε το ίδιο και στο Hero6 Black. Η GoPro δήλωσε ότι οι περικοπές των τιμών συνέβαλαν στην προσέλκυση περισσότερων πελατών και ότι η μείωση της τιμής κατά 100 δολάρια στο μοντέλο Hero6 Black θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την εταιρεία το πρώτο τρίμηνο.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η GoPro ανέφερε ότι αποφάσισε να ξεφορτωθεί το τμήμα του Karma drone λόγω των χαμηλών περιθωρίων κέρδους που επιβάλλει η «εξαιρετικά ανταγωνιστική εναέρια αγορά».

Η εταιρεία ανέφερε επίσης «ένα εχθρικό ρυθμιστικό περιβάλλον», τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα μέσα στα επόμενα έτη.

Κοιτάζοντας μπροστά, η GoPro είπε ότι οι περικοπές κόστους της μαζί με το αναθεωρημένο μίγμα προϊόντων θα συμβάλλουν στην επίτευξη κερδοφορίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η τιμή της μετοχής της GoPro έπεφτε κατά 25%, στα 5,67 δολάρια, στην αρχή της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα.