Η Green Cola ξεκινάει εμφιάλωση και στην Αττική

Η Green Cola ξεκινάει εμφιάλωση και στην Αττική
Photo:

Η νέα γραμμή θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Optimal Supply Chain στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας.

H Green Cola υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή των προϊόντων της στην περιοχή της Αττικής, με την εταιρεία που εμφιαλώνει το διάσημο ποτό Metaxa για λογαριασμό της Pernord Ricard. Η νέα γραμμή θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Optimal Supply Chain στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η νέα μονάδα θα καλύψει τις ανάγκες της Green Cola για την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ελλάδας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Βενιέρης στην Ημερησία, η παραπάνω συνεργασία θα βοηθήσει την εταιρεία να μειώσει τα έξοδα διανομής στην περιοχή του λεκανοπεδίου, όπου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα, ενώ παράλληλα θα αποφορτίσει παραγωγικά το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα, το οποίο σήμερα λειτουργεί στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Οι πωλήσεις της Green Cola την περσινή χρονιά «έκλεισαν» με άνοδο 30% σε σχέση με το 2015, φθάνοντας στα 14 εκατ., ενώ και φέτος προβλέπεται νέα αύξηση 40%, στα 18 εκατ. ευρώ. Στα σχέδια της Green Cola είναι η ενίσχυση του ρόλου της μονάδας στην Αττική, καθώς εξετάζεται η μεταφορά επιπλέον παραγωγής στο άμεσο μέλλον.

Το στρατηγικό πλάνο για το 2017 προβλέπει επίσης τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν ήδη με την Pizza Fun, την αεροπορική SkyServ αλλά και τις αλυσίδες φούρνων, Απολλώνιον και Χωριάτικο, καθώς επίσης την επέκταση της διανομής στο σύνολο της κρύας αγοράς (εστιατόρια, καφετέρες, περίπτερα).

Πηγή: Ημερησία