Η Gucci κάνει δυναμική αντεπίθεση έναντι μεγάλων οίκων μόδας

Η Gucci κάνει δυναμική αντεπίθεση έναντι μεγάλων οίκων μόδας
epa04749635 A woman walks past a store of luxury brand Gucci at a shopping mall in Beijing, China, 15 May 2015. A slowing economy and a government crackdown on corruption and gift-giving has affected the sales of luxury goods in China with negative one percent growth last year at approximately 115 billion RMB (16 billion euros) according to Bain & CompanyÕs 2014 China Luxury Market Study released in January 2015. EPA/HOW HWEE YOUNG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτός απο τις νέες συνεργασίες και τα καινούρια προϊόντα, η Gucci αποφάσισε να «τσιμπήσει» και λίγο τις τιμές ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων οίκων μόδας.

Η Gucci αύξησε 9% τις τιμές στις τσάντες, ακολουθώντας τις ανταγωνίστριες Louis Vuitton και Chanel, σε ένα στοίχημα ότι τα σήματά τους εξακολουθούν να προσελκύουν τους πλούσιους καθώς τα κορυφαία brands πολυτελείας προσπαθούν να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο του Covid-19, αναφέρουν αναλυτές.

Η βιομηχανία της μόδας πολυτελείας, η οποία παίζει εξέχοντα ρόλο στην οικονομία της Γαλλίας και της Ιταλίας, έχει πληγεί σκληρά από τα lockdowns και το κλείσιμο καταστημάτων σε όλον τον κόσμο και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πολλά χρόναι αβεβαιότητας, καθώς μειώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών.

Αναλυτές συγκρίνοντας σε διάφορες χώρες τις τιμές από δύο δημοφιλείς τσάντες της Gucci – την Dionysus (2.290 δολ.) και την Zumi (2.980 δολ.) τον Μάιο και τον Ιούνιο βρήκαν ότι οι τιμές και για τις δύο είχαν αυξηθεί σε Ιταλία, Βρετανία και Κίνα μεταξύ 5% και 9%.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ωστόσο αναλυτές λένε ότι η αλλαγή τιμής θα εμιώσει το χάσμα μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, όπουν οι καταναλωτές έκαναν ουρές μετά την άρση του lockdown.

Πάντως η τιμή σε ευρώ της Dionysus στην Κίνα παραμένει και μετά την αύξηση 28% υψηλότερη από την Ιταλία. H διαφορά είναι στο 23% για την Zumi.

Η Chanel τον Μάιο αύξησε παγκοσμίως τις τιμές στις τσάντες της και σε άλλα δερμάτινα μικρά είδη ως αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους πρώτων υλών, εξαιτίας της αναστάτωσης την εφοδιαστική αλυσίδα στο πλαίσιο της πανδημίας.

Νέοι συνεργάτες

Ο οίκος Gucci έχει μια ομάδα νέων συνεργατών – και δεν είναι ηθοποιοί, μουσικοί ή σκέιτερ. Είναι μια ομάδα gamers.

Στο πλαίσιο σύμπραξης που ανακοινώθηκε, ο πολυτελής ιταλικός οίκος μόδας αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με τον οργανισμό esports, Fnatic -ο οποίος υπογράφει συμβόλαια με πρωταθλητές παίκτες απ’ όλο τον κόσμο του gaming- για ένα ρολόι.

Το ρολόι Gucci Dive

Σχεδιασμένο και «εμπνευσμένο από την εξέχουσα ομάδα του League of Legends της Fnatic» το ρολόι Gucci Dive κυκλοφορεί στα χρώματα της ομάδας των gamers, πορτοκαλί και μαύρο και φέρει επίσης το λογότυπό τους. Το ρολόι κυκλοφορεί σε 100 κομμάτια και για να το αποκτήσουν οι θαυμαστές της ομάδας (η Fnatic μπορεί να υπερηφανεύεται για περίπου 15 εκατομμύρια) η τιμή είναι 1.150 αγγλικές λίρες.

Τον Ιανουάριο οι παίκτες της Fnatic LoL κάθισαν στην πρώτη σειρά στην επίδειξη της ανδρικής σειράς του Gucci στο Μιλάνο, εξέλιξη που ήταν σαφώς ένας προάγγελος της συνεργασίας.

Ο ιταλικός οίκος δημιούργησε ένα νέο game για το Gucci Arcade, το τμήμα με παιχνίδια της εφαρμογής του brand. Το παιχνίδια Gucci Dive, θα είναι διαθέσιμο τις επόμενες εβδομάδες.