Η Halliburton κόβει 9.000 θέσεις εργασίας

Η Halliburton κόβει 9.000 θέσεις εργασίας

Οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου συμφέρουν τους καταναλωτές, αλλά πλήττουν τη βιομηχανία πετρελαίου.

Η Halliburton ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας, καθώς τα δύο τελευταία τρίμηνα αναγκάστηκε να περιορίσει τις εργασίες γεώτρησης λόγω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου. Η Halliburton έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων πετρελαϊκών εταιρειών που προχώρησαν το τελευταίο διάστημα σε αντίστοιχες περικοπές προσωπικού ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι περικοπές αντιπροσωπεύουν το 10% του εργατικού δυναμικού της, αν και οι αρχικές της εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση του προσωπικού κατά 8%. Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και έχει ρίξει τις δραστηριότητες γεώτρησης σε «άνευ προηγουμένου» επίπεδα. Η εταιρεία, μάλιστα, ανακοίνωσε ζημίες ύψους 643 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η Chevron, η Royal Dutch Shell , η BHP Billiton και η BP έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις, λόγω της δραστικής μείωσης των εργασιών γεώτρησης.