Η Hang Seng Indexes λανσάρει το China Metaverse Activity Index 

Η Hang Seng Indexes λανσάρει το China Metaverse Activity Index 
A binary code with the word 'metaverse' displayed on a laptop screen is seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on October 25, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Νέο εργαλείο στην αγορά του metaverse λανσάρει η κινεζική εταιρεία Hang Seng Indexes, ωθούμενη από το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρηματιστηριακών δεικτών της Hang Seng Indexes  είπαν ότι το νέο εργαλείο θα παρακολουθεί την απόδοση των μετα-εταιρειών που επιχειρούν στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Η Hang Seng εξήγησε ότι η απόφαση να ξεκινήσει ο δείκτης ήρθε εν μέσω της αυξανόμενης δημοτικότητας του metaverse ως επενδυτικού μέσου.

Μαζί με το Metaverse Market Index, η εταιρεία πρόσθεσε ένα ευρετήριο στη σειρά Megatrend που παρακολουθεί τις δραστηριότητες εταιρειών ιατρικού κλάδου που σχετίζονται με την ογκολογία.

«Οι νέες τάσεις έχουν αυξανόμενο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή. Οι δύο νέοι μας δείκτες megatrend έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους επενδυτές να αξιοποιήσουν πιθανές ευκαιρίες που σχετίζονται με καινοτόμες τάσεις στην ηπειρωτική Κίνα και τις αγορές μετοχών του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Daniel Wong.

Ο δείκτης Hang Seng China Metaverse In θα παρακολουθεί επίσης τις δραστηριότητες των δύο μεγαλύτερων εταιρειών στην αγορά πληροφορικής και ψυχαγωγίας Tencent Holdings και Baidu.

Στα τέλη του 2021, η Αμερικανική εταιρεία ProShares, η οποία διαχειρίζεται το πρώτο Bitcoin ΕΤF στις Ηνωμένες Πολιτείες,  υπέβαλε αίτηση  για το πρώτο «ETF στο Metaverse». Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο, που ονομάζεται ProShares Metaverse Theme ETF, πρόκειται να επενδύσει σε εταιρείες που σχετίζονται με το metaverse.

Για να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιηθεί ένας ειδικός δείκτης θεμάτων Solactive Metaverse (SOMETAV), ο οποίος θα παρακολουθεί τη δυναμική των μετοχών των εταιρειών που προμηθεύουν ή χρησιμοποιούν τεχνολογίες που σχετίζονται με το metaverse.