Η Hertz έδωσε μπόνους παραμονής 16,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε διευθυντικά στελέχη τη στιγμή που απολύει 10.000 άτομα

Η Hertz έδωσε μπόνους παραμονής 16,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε διευθυντικά στελέχη τη στιγμή που απολύει 10.000 άτομα
Generated by IJG JPEG Library Photo: AFP

του Andrew Nusca, fortune.com

Τη Δευτέρα η Hertz, η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων, δήλωσε ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους στη Βόρεια Αμερική ως αποτέλεσμα της νέας πανδημίας του κορωνοϊού.

Την Τρίτη, αποκάλυψε σε ένα έγγραφο προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι είχε συνάψει συμφωνίες παραμονής με 340 υπαλλήλους της σε επίπεδο διευθυντή και άνω και θα μοιράσει περίπου 16,2 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους παραμονής.

Περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια – 700.000  στον διευθύνοντα σύμβουλο Paul Stone, 600.000 στον επικεφαλής οικονομικό διευθυντή Jamere Jackson και 189.633 στον επικεφαλής μάρκετινγκ Jodi Allen – θα δοθούν σε μέλη της εκτελεστικής ομάδας.

Η Hertz δήλωσε ότι τα μπόνους παραμονής δόθηκαν «σε αναγνώριση, μεταξύ άλλων: της χρηματοοικονομικής και επιχειρησιακής αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν η εταιρεία και οι υπάλληλοί της, καθώς η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω πρωτοφανών περιστάσεων που προκύπτουν από τις αρνητικές επιπτώσεις του Covid-19 στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό τομέα, των σημαντικών πρόσθετων προσπαθειών που καταβάλλονται από τους βασικούς υπαλλήλους της εταιρείας με μειωμένο εργατικό δυναμικό ως απάντηση σε ένα εξαιρετικά δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, της παραίτησης του δικαιώματος του παραλήπτη να συμμετέχει στο ετήσιο πρόγραμμα μπόνους για το 2020, και του κινδύνου οι τρέχουσες προκλήσεις της εταιρείας να έχουν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση βασικών υπαλλήλων και των σημαντικών οφελών αυτών για την εταιρεία παρέχοντας κίνητρα σε αυτούς τους υπαλλήλους να παραμείνουν στην εταιρεία».

Τα μπόνους υπόκεινται σε επιστροφή 100% εάν ο παραλήπτης αποχωρήσει εθελοντικά πριν από τις 31 Μαρτίου 2021.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Bonita Springs της Φλόριντα, υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή σε πτώχευση βάσει του Άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα την Παρασκευή, αφού τα αποτελέσματα της πανδημίας Covid-19 έπληξαν καίρια τις δραστηριότητές της.

Με λίγα εγχώρια και διεθνή ταξίδια, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αεροδρομίου δεν έχουν τα έσοδα που συνήθως έχουν και βλέπουν τις δραστηριότητές τους να εξαϋλώνονται.

Αλλά η Hertz – στη θέση 326 στη λίστα Fortune 500 του τρέχοντος έτους – βρίσκεται σε πολύ πιο επισφαλή θέση από τους αντιπάλους της. Από την περασμένη εβδομάδα, ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας ανέρχεται στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν όσο και το ενεργητικό της. Από σήμερα το πρωί, οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονταν λιγότερο από ένα δολάριο – σε σύγκριση με πάνω από 20 δολάρια τον Φεβρουάριο.