Η ICAP βράβευσε για 9η χρονιά τις 82 Εταιρείες και Ομίλους «TRUE LEADERS»

Η ICAP βράβευσε για 9η χρονιά τις 82 Εταιρείες και Ομίλους «TRUE LEADERS»
Τα βραβεία απένειμαν, μεταξύ άλλων, o Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Η ICAP, η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την European Securities and Markets Authority (ESMA), βράβευσε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, για 9η συνεχή χρονιά, τις Εταιρείες και τους Ομίλους- Ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματά τους.

Τα βραβεία απένειμαν, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, o Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων  κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), και Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ICAP.

Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ)
Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

Η λαμπρή τελετή, υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), παρουσιάστηκε από την anchorwoman του Δελτίου Ειδήσεων του Star Channel, κα Ράνια Τραγόμαλλου και σε αυτή συμμετείχαν 350 Ανώτατα Στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς.

Η ICAP, με ακρογωνιαίο λίθο τις εκδοτικές της πρωτοβουλίες, BUSINESS LEADERS και LEADING EMPLOYERS, αλλά και με αφετηρία τη μεγαλύτερη Βάση Δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με περισσότερες από 8,7 εκατ. επιχειρήσεις και το αναγνωρισμένο ICAP Credit Score, διοργανώνει τον Θεσμό Βραβεύσεων True Leaders από το 2011. Πρόκειται για τον μοναδικό Θεσμό που βραβεύει όλους (εταιρείες και ομίλους) όσους πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Ειδικότερα, μέσα από ένα σύνολο 31.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν για το 2018, βραβεύθηκαν όλες οι Εταιρείες και οι  Όμιλοι που ανταποκρίνονται ταυτόχρονα και αντικειμενικά, στα εξής κριτήρια:

  • Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλουςγια το 2018
  • Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2017 στο 2018
  • Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών
  • Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας)

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙCAP, ομίλου εταιρειών, στην εισαγωγική του Ομιλία, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων αφού κάλυψαν ταυτόχρονα πολλαπλά και δύσκολα κριτήρια, κόντρα στο γενικότερο δυσμενές  οικονομικό περιβάλλον για την οικονομία της Χώρας μας. Αναφέρθηκε δε στο ευχάριστο γεγονός ότι όλο και πιο πολλές Εταιρείες πραγματοποιούν τις απαραίτητες προσαρμογές που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικότητας, σε μείωση κόστους και κατ’ επέκταση σε αύξηση του EBITDA και βελτίωση της πιστοληπτικής τους ικανότητας. Τέλος, παρατήρησε ότι οι βραβευθέντες σηματοδοτούν την επιτυχία και εκπροσωπούν την ελπίδα για την ανάπτυξη τόσο της εθνικής μας οικονομίας όσο και της χώρας μας.

Λίστα 82 True Leaders 2018 με μικτή αλφαβητική σειρά εμφάνισης