Η ηχηρή παρουσία της DHL Express στην Ελλάδα ανανεώνεται

Η ηχηρή παρουσία της DHL Express στην Ελλάδα ανανεώνεται

Το τριετές επενδυτικό πρόγραμμά 20 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων συνολικής έκτασης 12.200 τ.μ στα Σπάτα.

Υπό την παρουσία πολιτικών και στελεχών της αγοράς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του διαμετακομιστικού κέντρου της DHL Express Ελλάδος στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ανανέωσε τη σύμβαση του για 11 έτη. Η συνολική επένδυση για την αναβάθμισή των ανανεωμένων εγκαταστάσεων, έκτασης 12.200 τ.μ άγγιξε τα 15,6 εκατ. ευρώ και αποτελεί μέρος του τριετούς επενδυτικού project της γνωστής πολυεθνικής ύψους 20 εκ. ευρώ.

Στην Ελλάδα η DHL Express έκανε την εμφάνισή της το 1978 αποτελώντας την πρώτη εταιρεία του κλάδο που άλλαξε τα δεδομένα στις ταχυμεταφορές. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Ελευθέριος Σαμαράς, η DHL Express ήταν η εταιρεία που γνώρισε στον επιχειρηματικό κόσμο αυτό που ονομάζουμε κούριερ, καθώς και αυτή που το 1985 εισήγαγε το πρώτο σύστημα παρακολούθησης αποστολών. «Η υλοποίηση του τριετούς επενδυτικού πλάνου, που ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώνεται σήμερα, ήταν μια τολμηρή απόφαση που ελήφθη σε περιβάλλον αβεβαιότητας δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική οικονομία. Παρότι το έργο στα Σπάτα ξεκίνησε αμέσως μετά την επιβολή των capital controls, εμείς δεν κάναμε πίσω».

Αυξήσεις μισθών την τελευταία τριετία

Η DHL Express θεωρείται leader στην ελληνική αγορά με μερίδιο της τάξης του 55%, απασχολεί 400 εργαζόμενους, με τον αριθμό των πελατών της να ανέρχεται σε 3.500. Παρά την κρίση, η διοίκηση αποφάσισε να μην υιοθετήσει πολιτική περικοπών με τον κ. Σαμαρά να υπογραμμίζει στην ομιλία του πως τα τελευταία τρία χρόνια της ύφεσης προχώρησαν σε αυξήσεις μισθών. «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύουμε το προσωπικό μας και να δίνουμε μπόνους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η DHL Express συμπεριελήφθη στα Best Workplaces 2016 από τον θεσμό Great Place to Work.

Σταθάκης: Το 2016 σημείο καμπής για την εγχώρια οικονομία

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εξήρε την κίνηση του πολυεθνικού κολοσσού να επενδύσει στη χώρα μας. «Πρόκειται για την εταιρεία που εμπιστεύθηκε την ελληνική οικονομία στην πιο δύσκολη στιγμή της και αυτό αποτελεί δείγμα γραφής ότι η ελληνική οικονομία έχει μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το 2016 αποτελεί σημείο καμπής για την εγχώρια οικονομία που αφήνει επιτέλους πίσω της τα πολλά χρόνια ύφεσης. «Η έξοδος από την κρίση θα γίνει μόνο μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις. Από την πλευρά μας ως κυβέρνηση κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αλλά και να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Στόχος είναι μια εταιρεία να μπορεί να ιδρυθεί σε 1 ημέρα και να αδειοδοτείται σε τρεις».

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στον νέο αναπτυξιακό νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή, ενώ κάλεσε τους επιχειρηματίες να υποβάλουν από τις 10 Οκτωβρίου τις αιτήσεις τους για την ένταξή τους σε αυτόν. Παράλληλα, μίλησε για τις προοπτικές που εμφανίζουν οι ελληνικές εξαγωγές, αλλά και για την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται στον εν λόγω τομέα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όσο για την μητρική DHL, αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο logistics στον κόσμο, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται υπηρεσίες θαλάσσιας, οδικής και αεροπορικής μεταφοράς, logistics και η DHL Express, με 400.000 εργαζομένους παγκοσμίως και 2,7 εκατομμύρια πελάτες. Έχει παρουσία σε 220 χώρες καταγράφοντας έσοδα 14 δις ευρώ – 40% εκ των οποίων προέρχεται από τον κλάδο των ταχυμεταφορών- διαθέτει 40.000 σημεία πώλησης και εκτελεί 500 εκατομμύρια αποστολές.