Η ιδρύτρια της Nasty Gal συγκέντρωσε 1,2 εκατ. δολάρια για τη νέα της επιχείρηση Girlboss Media

Η ιδρύτρια της Nasty Gal συγκέντρωσε 1,2 εκατ. δολάρια για τη νέα της επιχείρηση Girlboss Media
NEW YORK, NY - MAY 07: CEO Nasty Gal, Sophia Amoruso speaks at TechCrunch Disrupt NY 2014 - Day 3 on May 7, 2014 in New York City. (Photo by Brian Ach/Getty Images for TechCrunch) *** Local Caption *** Sophia Amoruso

«Πήγα σε ανθρώπους που γνωρίζω και εμπιστεύομαι, οι οποίοι πιστεύουν σε μένα και στο εμπορικό σήμα της Girlboss» δήλωσε η Αμορούζο.

Λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η προηγούμενη εταιρεία της, Nasty Gal, υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης, η Σοφία Αμορούζο συγκέντρωσε 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός media brand. Η νέα πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης φέρει το όνομα του ευπώλητου βιβλίου της που εξέδωσε το 2014: Girlboss Media.

Επικεφαλής αυτού του γύρου χρηματοδότησης της Girlboss Media τέθηκε η Slow Ventures, με συμμετοχή των BAM Ventures, Human Ventures, και μιας σειράς επενδυτών-αγγέλων

«Πήγα σε ανθρώπους που γνωρίζω και εμπιστεύομαι, οι οποίοι πιστεύουν σε μένα και στο εμπορικό σήμα της Girlboss» δήλωσε η Αμορούζο.

Η 33χρονη ξεκίνησε την πλατφόρμα τον Μάρτιο με το πρώτο Girlboss Rally, μια εκδήλωση δικτύωσης για νέες γυναίκες στην οποία συμμετείχαν περιζήτητες ομιλήτριες όπως η Έμιλι Βάις, ιδρύτρια της Glossier.

Η Αμορούζο προτίθεται να διοργανώνει τουλάχιστον δύο Girlboss Rallies κάθε χρόνο. Το επόμενο θα διεξαχθεί φέτος το φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη ενώ το εναρκτήριο event έλαβε χώρα στο Λος Άντζελες και συμμετείχαν σ’ αυτό 500 γυναίκες από 15 χώρες.

Τα προϊόντα της Girlboss Media περιλαμβάνουν την ιστοσελίδα Girlboss.com και ένα ηλεκτρονικό newsletter που διαμοιράζει το περιεχόμενό της ιστοσελίδας, το οποίο ποικίλλει και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα διαχείρισης προσωπικής περιουσίας, ομορφιάς, και ευεξίας. «Η φιλοδοξία και η ευεξία δεν είναι δύο αντίθετα πράγματα για τις γυναίκες» λέει η Αμορούζο.

Στην ιστοσελίδα μπορεί κάποιος να διαβάσει άρθρα με θέματα όπως «Γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν υπεύθυνο διαχείρισης των οικονομικών σας» και «Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε emoji στα επαγγελματικά σας email».

«Το αρχέτυπο της επιτυχίας οικοδομήθηκε κυρίως από λευκούς άνδρες και απευθύνθηκε σ’ αυτούς» επεσήμανε η Αμορούζο. «Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω τις απαντήσεις. Θέλω απλώς να ξεκινήσω μια νέα συζήτηση».

Η «ομπρέλα» της Girlboss Media θα συμπεριλάβει και το podcast της, Girlboss Radio, το οποίο ξεκίνησε στο δίκτυο Panoply το 2015.