Η εικονική πραγματικότητα «μπαίνει» στη βιομηχανία πορνό

Η εικονική πραγματικότητα «μπαίνει» στη βιομηχανία πορνό

Η CamSoda είναι η πρώτη εταιρεία πορνό που μεταφέρει όσους βλέπουν αισθησιακές ταινίες στο πλατό.

Αρκετές εταιρείες από το χώρο ψυχαγωγίας ενηλίκων έχουν ήδη ξεκινήσει γυρίσματα βίντεο 360 μοιρών, τα οποία «μεταφέρουν» τους θεατές στις «εικονικές κρεβατοκάμαρες».

Το πρώτο κανάλι πορνό livestreaming ξεκίνησε τη λειτουργία του, επιτρέποντας στους χρήστες να είναι στο δωμάτιο με τις ηθοποιούς εικονικά.

H CamSoda , η οποία συνεργάζεται με τα «αστέρια» του χώρου όπως η Gianna Michaels και ο Dani Daniels , θα φιλοξενεί από τις 16 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη ζωντανά virtual reality sessions. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει τον δικό της εξοπλισμό 360 χρησιμοποιώντας έξι GoPro κάμερες.

Ο Daron Lundeen, πρόεδρος της CamSoda, λέει ότι οι έξι αυτές κάμερες υψηλής ευκρίνειας τροφοδοτούνται σε έναν σούπερ υπολογιστή που επιτρέπει τη μετάδοση βίντεο 360 μοιρών . Το ελεύθερο στριμάρισμα των βίντεο είναι προσβάσιμο από κάθε συσκευή εικονικής πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένων των Google Cardboard, Samsung Gear VR, Facebook Oculus Rift και HTC Vive.

Ο Lundeen δήλωσε ότι η βιομηχανία του θεάματος των ενηλίκων έχει υιοθετήσει εδώ και πολύ καιρό την τεχνολογία αιχμής και η εικονική πραγματικότητα δεν αποτελεί εξαίρεση, ενώ συνέχισε λέγοντας πως ενώ οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ σχετικά με το «live sex» είναι περίπου το ένα δέκατο των αναζητήσεων για «free porn videos». Όσοι υποστηρίζουν το livestream πορνό είναι πιο πιστοί. «Ο κύκλος ζωής τους είναι πολύ διαφορετικός, διότι αλληλεπιδρούν με τα μοντέλα και αναπτύσσου σχέσεις», λέει ο Lundeen. «Είναι πολύ παρόμοιο με ένα κοινωνικό δίκτυο», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Piper Jaffray, Travis Jakel, ο χώρος της ψυχαγωγίας ενηλίκων θα είναι η νούμερο τρία κινητήριος δύναμη όλων των περιεχομένων εικονικής πραγματικότητα πίσω από τα παιχνίδια και τις ταινίες, και η επιχείρηση πορνό εικονικής πραγματικότητας θα εξελιχθεί σε μια βιομηχανία αξίας 1 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020, ενώ δε διαχωρίζει το livestreaming από την υπόλοιπη βιομηχανία πορνό.

Ο Jakel προβλέπει ότι το 3% των εικονικών χρηστών θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 35 δολάρια σε περιεχόμενο ενηλίκων το 2016 , αντιπροσωπεύοντας 13 εκατομμύρια δολάρια από το σύνολο της αγοράς σε σύγκριση με το 5 % των εικονικών χρηστών που δαπανούν κατά μέσο όρο 56,66 δολάρια σε παιχνίδια, αντιπροσωπεύοντας 35 εκατομμύρια δολάρια της αγοράς και το 15 % των χρηστών VR που δαπανούν κατά μέσο όρο 8, 19 δολάρια σε ταινίες , αντιπροσωπεύοντας 15 εκατομμύρια δολάρια της αγοράς.

Ο Lundeen ξεκίνησε η εταιρεία του το περασμένο έτος, με επίκεντρο το mobile livestreaming. Ο ίδιος εξηγεί ότι η εταιρεία λαμβάνει πλέον το 60 % των εσόδων της από τα smartphone και τις tablet συσκευές. Η CamSoda παρέχει όλες τις υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας και τώρα τα βίντεο 360 μοιρών δωρεάν και οι χρήστες δίνουν στους περφόρμερ χρηματικά τιπς μέσω εικονικών μάρκων.

Δεδομένου ότι όλες αυτές οι εταιρείες είναι ιδιωτικές, είναι αρκετά δύσκολο να μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για το πραγματικό μέγεθος της βιομηχανίας αυτής. Η Kassia Wosick , επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας στο New Mexico State University , εκτιμά ότι η παγκόσμια βιομηχανία πορνό που παρήγε 97 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, με την αγορά των ΗΠΑ να αντιπροσωπεύει τα 10 – 12 δις. Δολάρια αυτού του συνόλου.

Να σημειωθεί πως η βιομηχανία έχει βιώσει μια ύφεση στα κέρδη ως αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού των δωρεάν online πορνό τα τελευταία χρόνια