Η οικονομική διευθύντρια της Square ποντάρει πολλά στο Bitcoin

Η οικονομική διευθύντρια της Square ποντάρει πολλά στο Bitcoin
epa08115389 A Bitcoin coin is displayed at the SecuX booth at the Sands during the 2020 International Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, USA, 09 January 2020. The annual CES which takes place from 7-10 January is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Amrita Ahuja είναι υπέρ της ενσωμάτωσης του κρυπτονομίσματος στα στοιχεία ενεργητικού των εταιρειών.

της Sheryl Estrada

«Σαφώς και έχει λογική κάθε εταιρικός ισολογισμός να περιέχει Bitcoin». Αυτό ανέφερε σε πρόσφατη συζήτηση με το Fortune η Amrita Ahuja, οικονομική διευθύντρια της Square, η οποία μεταπήδησε στην εταιρεία τον Ιανουάριο του 2019 από τη Blizzard Entertainment.

Η ίδια προστίθεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό προσωπικοτήτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων, από τον Zach Kirkhorn της Tesla μέχρι τον Michael Saylor της Microstrategy, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το Bitcoin έχει θέση στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε οικονομικού διευθυντή. Μάλιστα, μια πρόσφατη αγγελία για οικονομικό διευθυντή στο περιοδικό Time ανέφερε την «εξοικείωση με το Bitcoin» ως προαπαιτούμενο.

«Θεωρούμε ότι το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα επεκτείνουν την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, εάν το σκεφθείτε σε παγκόσμιο πλαίσιο» είπε. Τον Οκτώβριο του 2020, η Square επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια στο Bitcoin, ενώ τον περασμένο Φλεβάρη επένδυσε άλλα 170 εκατομμύρια δολάρια.

Η παγκόσμια αντίληψη είναι κάτι σαν δεύτερη φύση για την Ahuja. Ο μπαμπάς της γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία και ήρθε στις ΗΠΑ το 1961. Η Ahuja μεγάλωσε με τους γονείς και τα αδέρφια της στο Κλήβελαντ, με τη μαμά της – η οποία γεννήθηκε στην Ινδία αλλά μεγάλωσε στην Κένυα – να εργάζεται τόσο ως νοικοκυρά στο σπίτι όσο και επικεφαλής ενός ημερήσιου κέντρου φροντίδας με οχτώ εργαζομένους.

Η Square στράφηκε στο Bitcoin το 2018 μέσω του Cash App, μια πλατφόρμα πληρωμών peer-to-peer όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν Bitcoin αποθηκευμένα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Το Cash App λανσαρίστηκε το 2013. «Πέρυσι, είχαμε 3 εκατομμύρια πελάτες που αγόρασαν και πούλησαν Bitcoin στην πλατφόρμα μας, και τον Ιανουάριο είχαμε 1 εκατομμύριο νέους πελάτες αποκλειστικά στο Bitcoin» είπε η Ahuja.

Η Square θέλει να συνεχίσει να υποστηρίζει την ευρύτερη υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος, λέει η Ahuja. Οι χρήστες του Cash App δεν θα πληρώνουν πλέον χρεώσεις συναλλαγών για να στέλνουν ή να λαμβάνουν Bitcoin, ανακοίνωσε η Square στις 17 Μαρτίου.

Πηγή: fortune.com