Η illycaffѐ SpA βραβεύτηκε ως η πιο ηθική εταιρεία στον κόσμο για το 2015

Ο Παγκόσμιος ηγέτης του Καφέ και επίσημος συνεργάτης στην ενότητα καφέ της EXPO 2015 στο Μιλάνο, διακρίνεται στην πρώτη θέση για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Η illycaffѐ SpA, κατατάσσεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας με τις πιο ηθικές εταιρίες παγκοσμίως, από το Ethisphere Institute για το 2015 World’s Most Ethical Companies®.

Η διάκριση έρχεται σε μία εποχή όπου οι κανόνες λειτουργίας και ηθικής μιας εταιρείας θεωρούνται το ίδιο σημαντικοί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Η διάκριση αυτή, για 3η συνεχόμενη χρονιά, υπογραμμίζει τη δέσμευση της illycaffѐ για υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής ηθικής και πρακτικής, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια προστιθέμενη αξία σε πελάτες, εργαζόμενους, προμηθευτές και επενδυτές.

“Η τιμητική αυτή διάκριση επιβραβεύει τις προσπάθειες της εταιρείας για την εφαρμογή των υψηλότερων επιπέδων επιχειρησιακής ηθικής, στοιχείο που αποτελεί θεμέλιο λίθο της illycaffѐ, από την ίδρυσή της πριν από 80 χρόνια από τον παππού μου”, δήλωσε ο Andrea Illy, Πρόεδρος και CEO της illycaffѐ SpA. “Η διάκριση αυτή δεν θα ήταν εφικτή, δίχως τους ανθρώπους που ορίζουν και οδηγούν τον οργανισμό μας, τους καλλιεργητές μας, τους συναδέλφους και τους εργαζόμενούς μας. Έχουμε βαθιά υποχρέωση να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε την ευρύτερη οικογένειά μας, που μοιράζονται και ζουν καθημερινά με τις αξίες μας”.

H Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., επίσημου αντιπροσώπου του illy στην Ελλάδα από το 1989, κ. Καλλέργη Νιόβη δήλωσε: “Η βράβευση της illycaffѐ SpA αποτελεί μια απόδειξη ότι η ανάπτυξη των εταιρειών είναι απόλυτα συμβατή με την ηθική, προς την κοινωνία, προς τους συνεργάτες και προς τους καταναλωτές’’.

Η αξιολόγηση της παγκοσμίως πιο ηθικής εταιρείας πραγματοποιείται από το διεθνούς κύρους Ethisphere Institute και η διάκριση απονέμεται σε όσους αριστεύουν σε πέντε κατηγορίες: ηθική και συμμόρφωση, εταιρική κοινωνική ευθύνη, καλλιέργεια ηθικής, διακυβέρνηση και ηγεσία, καινοτομία και φήμη.