Οι influencers του Instagram θα πληρώνονται πλέον μέσω IGTV και lives

Οι influencers του Instagram θα πληρώνονται πλέον μέσω IGTV και lives
Photo: pixabay.com
Σύμφωνα με το Wired, η εταιρεία θα δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να χρηματοδοτήσουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς και επιχειρήσεις με πληρωμένα «badges» κατά τη διάρκεια των InstaLives, τα οποία θα κοστίζουν λιγότερο από 5 δολάρια.

Το Instagram τα τελευταία χρόνια, μέσω των influencers, δημιούργησε μια νέα εποχή για αυτό που ονομάζεται «περιεχόμενο», δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να «πλασάρουν» τις επιχειρήσεις τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ίδιο το Instagram να καθιερωθεί ως επιχείρηση. Το «πρόβλημα», βέβαια, που αντιμετώπιζε ήταν ότι οι χρήστες, που χρησιμοποιούσαν το Instagram ως εργαλείο για να έχουν απολαβές, «έκλειναν» συμφωνίες εκτός πλατφόρμας, με την επιχείρηση «Instagram» να έχει μηδενικά έσοδα από αυτές τις κινήσεις.

Το Instagram ανακοίνωσε την Τετάρτη δύο νέους τρόπους για τους χρήστες με λογαριασμούς «που δημιουργούν» να κερδίζουν χρήματα: διαφημίσεις στο IGTV και στο Instagram Live.

Μάλιστα, οι διαφημίσεις στο IGTV θα αρχίσουν να εμφανίζονται την επόμενη εβδομάδα και το Instagram θα μοιράσει τα έσοδα, με τουλάχιστον το 55% να πηγαίνει στους δημιουργούς – ένα ποσοστό που μοιάζει με εκείνο του YouTube.

Σύμφωνα με το Wired, η εταιρεία θα δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να χρηματοδοτήσουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς και επιχειρήσεις με πληρωμένα «badges» κατά τη διάρκεια των InstaLives, τα οποία θα κοστίζουν λιγότερο από 5 δολάρια. Όσοι αγοράζουν, θα «κερδίζουν» ένα διακριτικό εικονίδιο σε σχήμα καρδιάς δίπλα στο όνομά τους και θα εμφανίζεται όση ώρα διαρκεί το live.

Η επιλογή του Instagram να επενδύσει σε διαφημίσεις στα live δεν είναι φυσικά τυχαία, καθώς μέσα από ανάρτηση στο blog, η εταιρεία ανέφερε άνοδο της τάξης του 70% στον αριθμό των προβολών στα lives για τον Μάρτιο, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του Φεβρουαρίου.