Η Intrakat πλειοδότησε για το έργο της σιδηροδρομικής σήραγγας Σεπολίων

Το αρχικό κόστος του έργου διαμορφώνεται σε 151,28 εκατ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή σήραγγας 1,9 χιλιομέτρου.

Η Intrakat αναδείχθηκε πλειοδότρια στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΡΓΟΣΕ για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σήραγγας Σεπολίων, ενός έργου που προβλέπεται να αναβαθμίσει σημαντικά την ομώνυμη περιοχή, σε ό,τι αφορά την κυκλοφοριακή επιβάρυνση που δέχεται. Οπως προέκυψε από το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών η εν λόγω εταιρεία προσέφερε την υψηλότερη έκπτωση με 45,71%, ενώ ακολούθησαν η ΤΕΡΝΑ με 37,99%, ο Μυτιληναίος με 33,31%, ο Ακτωρ με 30,57% και η J&P Αβαξ με 19,31%.

Το αρχικό κόστος του έργου διαμορφώνεται σε 151,28 εκατ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή σήραγγας 1,9 χιλιομέτρου, που θα υπογειοποιεί τις γραμμές του τρένου στην περιοχή των Σεπολίων, κάτι μάλιστα που προβλέπεται και από σχετική απόφαση που είχε εκδώσει το ΣτΕ ήδη από το 2004. Με την ολοκλήρωση του έργου, συνολικού μήκους 2,36 χιλιομέτρων, θα υπάρχει τετραπλός υπόγειος σιδηρόδρομος από τον σταθμό Λαρίσης μέχρι τις 3 Γέφυρες, που θα εξυπηρετεί τα υπεραστικά και προαστιακά τρένα. Στο σημείο όπου βρίσκονται σήμερα οι γραμμές του τρένου, θα δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και αναψυχής.

Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί μέσω του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» CEF (Connecting Europe Facility), που αναμένεται να συνεισφέρει περί τα 40,3 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν μέσα στο 2018 και να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής έχει προβλεφθεί να μη σταματήσει η λειτουργία των επίγειων γραμμών που σήμερα εξυπηρετούν τα τρένα.