Οι ΗΠΑ «αδειάζουν» την Άγκυρα: Καμία συζήτηση για έκδοση του Γκιουλέν

Οι ΗΠΑ «αδειάζουν» την Άγκυρα: Καμία συζήτηση για έκδοση του Γκιουλέν
epa06616199 US President Donald J. Trump listens during a working lunch with Crown Prince Mohammed bin Salman of the Kingdom of Saudi Arabia in the Oval Office at the White House, in Washington, DC, USA, 20 March 2018. EPA/KEVIN DIETSCH / POOL

Πλήρης διάψευση όσων είχε υποστηρίξει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για συνεννόηση Τραμπ – Ερντογάν.

 

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ πως ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει τρόπους έκδοσης του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν δεσμεύτηκε στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο των G20 να εκδώσει τον Γκιουλέν.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο Ερντογάν στη σύνοδο των G20, ο πρόεδρος δεν δεσμεύτηκε να εκδώσει τον Φετουλά Γκιουλέν», ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Πριν δύο ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε πει πως η Άγκυρα ενημερώθηκε από αμερικανούς αξιωματούχους για συνεχιζόμενη έρευνα του FBI για φοροδιαφυγή του δικτύου του Γκιουλέν.

«Στην Αργεντινή, ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν πως εργάζονται για την έκδοση του Γκιουλέν και άλλων ατόμων», είχε δηλώσει ο κ. Τσαβούσογλου.