Οι ΗΠΑ δίνουν το πράσινο φως σε νέο, δέκα φορές πιο γρήγορο τεστ διάγνωσης κορωνοϊού

Οι ΗΠΑ δίνουν το πράσινο φως σε νέο, δέκα φορές πιο γρήγορο τεστ διάγνωσης κορωνοϊού
epa08269474 An employee of a medical laboratory receives a sample to test for the coronavirus SARS-CoV-2 in Roosendaal, The Netherlands, 04 March 2020. EPA/ROB ENGELAAR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA), επικαλούμενη τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ενέκρινε το τεστ, που «τρέχει» με τα συστήματα cobas 6800/8800 της Roche.

Έγκριση με τη διαδικασία του κατεπείγοντως εξασφάλισε η Roche Holding από την αμερικανική κυβέρνηση για το νέο τεστ εντοπισμού του κορωνοϊού, το οποίο επιταχύνει έως και δέκα φορές τη δυνατότητα ελέγχου των ασθενών.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA), επικαλούμενη τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ενέκρινε το τεστ, που «τρέχει» με τα συστήματα cobas 6800/8800 της Roche. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα είναι διαθέσιμο και σε Ευρώπη και σε χώρες πο αποδέχονται τη σήμανση CE για τις ιατρικές συσκευές, όπως αναφέρει η Roche.

H έκδοση 8800 προσφέρει τη δυνατότητα να υποβληθούν σε έλεγχο έως και 4.128 ασθενείς την ημέρα, ενώ η έκδοση 6800 μπορεί να ελέγξει έως 1.440, σημείωσε η εταιρεία. «Αυξάνουμε την ταχύτητα σίγουρα κατά 10 φορές», δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBG ο Tόμας Σίνεκερ, επικεφαλής του διαγνωστικού τμήματος της Roche.

Κορωνοϊός – ΗΠΑ – Τραμπ: Οι έλεγχοι για τον ιό σύντομα θα διεξάγονται «σε μεγάλη κλίμακα»

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα το πρωί ότι οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό σύντομα θα διενεργούνται στις ΗΠΑ σε μεγάλη κλίμακα. «Οι αλλαγές έχουν γίνει και οι έλεγχοι σύντομα θα διενεργούνται με πολύ μεγάλη κλίμακα. Τελείωσε η γραφειοκρατία, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, έναν από τους αμερικανικούς οργανισμούς που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον φονικό ιό, επειδή έχουν ένα σύστημα ελέγχου το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι «πάντα ανεπαρκές και αργό για μια πανδημία μεγάλης κλίμακας».

Ο Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες για ποιο λόγο το σύστημα είναι ανεπαρκές, αλλά χθες, ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους για μολυσματικές ασθένειες, ο Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να υποβληθεί εύκολα σε ελέγχους και ότι το αμερικανικό σύστημα ελέγχου «δεν είναι στην πραγματικότητα εξοπλισμένο για αυτό που χρειαζόμαστε τώρα».