Η ιστοσελίδα που λατρεύουν οι γυναίκες επενδυτές

Η ιστοσελίδα που λατρεύουν οι γυναίκες επενδυτές

Η Τάιρα Μπανκς και άλλοι επενδύουν στην ιστοσελίδα σταδιοδρομίας The Muse.

της Έριν Γκρίφιθ

Το The Muse, μια ιστοσελίδα που προσφέρει συμβουλές σταδιοδρομίας, δεν είχε ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα κυρίως από γυναίκες επενδυτές. Αυτό συνέβη κατά τύχη, λέει η διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια Κάθριν Μίνσιου. Την Τρίτη, η εταιρία θα ανακοινώσει τον πρώτο κύκλο συγκέντρωσης κεφαλαίων συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από γυναίκες επενδύτες.

Η Aspect Ventures, που διευθύνεται από την Τιρέσια Γκάου και την Τζένιφερ Φόνσταντ, συμμετείχε στη χρηματοδότηση• το ίδιο έκανε και η Nancy Pfund της DBL Partners, καθώς και η QED Ventures. Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις από τους Τάιρα Μπανκς, Κάθι Μπλάκ και Big Oaks Ventures, τον συνιδρυτή της Reddit Αλέξις Οχάνιαν, την επιχειρηματία Αντούλα Ακάρια-Μπαθ, και τους επενδυτές Κρις Χέρμανσεν και Μάικ Γκόλντσταϊν.

«Δεν με ενδιέφερε καθόλου στην αρχή το φύλο των επενδυτών που είχαμε, αλλά η συμμετοχή της DBL και της Aspect μου έκανε πολύ καλή εντύπωση », λέει η Μίνσιου. Όσο για την Τάιρα, η Μίνσιου λέει ότι τη γνώρισε το 2013 και έμαθε ότι ήταν παθιασμένη με την εξεύρεση «αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων που ήταν σημαντικές για τους νέους».

Ξεκίνησε το 2011 ως εταιρεία συμβουλών σταδιοδρομίας και πλατφόρμα εύρεσης απασχόλησης, και έκτοτε η ιστοσελίδα έχει προσελκύσει 31 εκατομμύρια επισκέπτες. Οι συμβουλές σταδιοδρομίας της ιστοσελίδας λειτουργούν δελεαστικά, προσελκύοντας millennials που μπορεί να μην αναζητούν ακόμη εργασία. Ενενήντα τοις εκατό των 3 εκατομμυρίων μηνιαίων επισκεπτών της ιστοσελίδας απασχολούνται ή έχουν θέση εργασίας, λέει η Μίνσιου. Η ιδέα είναι ότι από τη στιγμή που αποφασίζουν να ψάξουν για μια νέα θέση εργασίας, θα κοιτάξουν στο The Muse.

Η ιστοσελίδα απαριθμεί σήμερα θέσεις εργασίας από περισσότερους από 300 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Gap, Facebook, HBO, Allstate, και Adidas. Οι τιμές για δημοσίευση προσφερόμενων θέσεων εργασίας ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, αλλά κυμαίνονται συνήθως σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

Οπλισμένο με δέκα εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων, το The Muse σχεδιάζει να επεκτείνει τα εργαλεία εξατομίκευσης για να εμφανίζει στους χρήστες πληροφορίες που σχετίζονται ειδικά με το στάδιο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και τα ενδιαφέροντά τους.