Η ιταλική τράπεζα UniCredit αναμένεται να απολύσει έως και 18.200 υπαλλήλους

Η ιταλική τράπεζα UniCredit αναμένεται να απολύσει έως και 18.200 υπαλλήλους
epa03370381 (FILE) A file photo dated 08 June 2005 showing he headquarters of Unicredit Bank in Milan, northern Italy. According to reports published 26 August 2012, Unicredit has confirmed in a statement that US authorities are investigating Unicredit's German subsidiary, HypoVereinsbank of possible breach of sanctions on Iran-related financial activities. EPA/DANIEL DAL ZENNARO *** Local Caption *** 00453353

Στόχος της τράπεζας είναι η εξοικονόμηση κεφαλαίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Σε φάση ανασυγκρότησης βρίσκεται η ιταλική τράπεζα UniCredit, η οποία πρόκειται να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων θα φτάσει τους 18.200 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2018, προκειμένου να εξοικονομηθούν συνολικά 1,6 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι απολύσεις δεν θα είναι η μοναδική κίνηση της UniCredit για την ανασυγκρότησή της, καθώς σκέπτεται να περάσει στην πώληση ουκρανικής τράπεζας που βρίσκεται υπό την κατοχή της, αλλά και να πάψει πλέον να συνεργάζεται με τη θυγατρική της Pioneer και της Santander.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξουν περικοπές στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία, ενώ το προσωπικό θα μειωθεί στους 111.000 υπαλλήλους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Κύριος στόχος της ιταλικής τράπεζας είναι καθαρά κέρδη ύψους 5,3 δισ. ευρώ, μέχρι εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Αυστηρό και ταυτόχρονα φιλόδοξο» χαρακτήρισε το σχέδιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της UniCredit, Federico Ghizzoni, συμπληρώνοντας πως το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι αρκετά δύσκολο και περιβάλλεται από ιστορικά χαμηλά επιτόκια και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Με τις περικοπές των υπαλλήλων αναμένεται και το κλείσιμο των 800 καταστημάτων της τράπεζας σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία, μέχρι το 2018.