Η IWG δημιουργεί τον πρώτο χώρο εργασίας για γυναίκες

Η IWG ηγείται της επανάστασης στον χώρο εργασίας δημιουργώντας έναν ευέλικτο χώρο εργασίας αφιερωμένο στην γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Η IWG άνοιξε το πρώτο στον κόσμο συνεργατικό χώρο που εστιάζει στην ενίσχυση των γυναικών επιχειρηματιών στο Σαν Πάολο της Βραζιλίας.

Στο κέντρο της εμπορικής ζώνης της πόλης, τα Spaces της IWG έχουν εύκολη πρόσβαση από τις δημόσιες συγκοινωνίες, αποτελούν πλήρως εξοπλισμένους χώρους εργασίας με μεγάλες αίθουσες συναντήσεων, υψηλές ταχύτητες WiFi, εξωτερική βεράντα και ένα επιχειρηματικό club για δικτύωση.

Το νέο γραφείο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του CEO των Spaces στην Βραζιλία, Tiago Alves και της δημοσιογράφου και ειδικού σε θέματα γυναικείας συμπεριφοράς, Fabiana Scaranzi η οποία χειρίζεται την πρώτη στον κόσμο συνεργατική πλατφόρμα  – «Spaces by Fabiana Scaranzi» – για γυναίκες επιχειρηματίες, μικρές επιχειρήσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε γυναικεία κοινά.

«Ο βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο οι γυναίκες θα αισθάνονται τόσο άνετα ώστε να λειτουργούν αυθόρμητα και αληθινά», εξήγησε η Scaranzi. «Θέλω πραγματικά οι γυναίκες αυτές να αισθάνονται σίγουρες για τον εαυτό τους, ενημερωμένες, ευπρόσδεκτες και γεμάτες αυτοπεποίθηση για να δημιουργήσουν, να συνδεθούν και να παράξουν ευκαιρίες».

Για την κίνηση αυτή, η Κατερίνα Μάνου, CEO στην Ελλάδα για την IWG (Spaces & Regus) δήλωσε πως «ένας τέτοιος χώρος είναι ανοιχτός και στους άνδρες. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν αποκλειστικό χώρο μόνο για γυναίκες γιατί δεν συνάδει με τις αρχές των συνεργατικών χώρων που παρέχουν χώρο σε όλους. Απλά ο συγκεκριμένος χώρος τοποθετεί τις γυναίκες στη πρώτη γραμμή».

Η IWG συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει την κουλτούρα της εργασίας σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση στον χώρο εργασίας μέσα από ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων.