Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χωριστεί σε δύο εταιρείες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι στοχεύει να ολοκληρώσει τον προγραμματισμένο χωρισμό σε 18 έως 24 μήνες, στέλνοντας τις μετοχές της ανοδικά κατά 5%.

Η Johnson & Johnson (JNJ.N) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να χωριστεί σε δύο εταιρείες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο όμιλος υγειονομικής περίθαλψης θα διαχωρίσει τις δραστηριότητές του στον τομέα της υγείας των καταναλωτών σε μια νέα εισηγμένη εταιρεία. Η Rival Pfizer Inc (PFE.N) είχε το 2019 συνδυάσει τη μονάδα υγείας των καταναλωτών με την GlaxoSmithKline plc (GSK.L) σε μια κοινοπραξία.

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι στοχεύει να ολοκληρώσει τον προγραμματισμένο χωρισμό σε 18 έως 24 μήνες, στέλνοντας τις μετοχές της ανοδικά κατά 5%.

Η εταιρεία θα διατηρήσει τις μονάδες φαρμακευτικών και ιατρικών συσκευών της, οι οποίες πωλούν φάρμακα όπως το Darzalex για τη θεραπεία του καρκίνου. Οι μονάδες αναμένεται να αποφέρουν έσοδα περίπου 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

«Η νέα Johnson & Johnson και η New Consumer Health Company θα είναι σε θέση να κατανείμουν αποτελεσματικότερα πόρους για να προσφέρουν στους ασθενείς και τους καταναλωτές, να οδηγήσουν την ανάπτυξη και να αποφέρουν σημαντική αξία», δήλωσε ο Joaquin Duato, ο οποίος αναμένεται να γίνει διευθύνων σύμβουλος της J&J τον Ιανουάριο.

Η σχεδιαζόμενη διάσπαση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο αμερικανικός βιομηχανικός όμιλος General Electric Co (GE.N) δήλωσε ότι θα χωριστεί σε τρεις δημόσιες εταιρείες για να απλοποιήσει τις δραστηριότητές του και να μειώσει το χρέος του.