Η Kaspersky ανοίγει όλους τους κωδικούς των προϊόντων της σε ανεξάρτητους ελεγκτές

Η Kaspersky ανοίγει όλους τους κωδικούς των προϊόντων της σε ανεξάρτητους ελεγκτές
epa05917250 Eugene Kaspersky, CEO of Kaspersky Lab, attends a press conference in Moscow, Russia, 20 April 2017. The current news conference was devoted to the organization of the Moscow chess tournament of FIDE Grand Prix Series, for which Kaspersky Lab is a partner. EPA/YURI KOCHETKOV

Η εταιρεία απαντά μέσω της πλήρους διαφάνειας στα πρόσφατα δημοσιεύματα περί σχέσεων με τη ρωσική κυβέρνηση.

 

Η ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab ανέλαβε μια διεθνή πρωτοβουλία στο τομέα της διεθνούς διαφάνειας (Global Transparency Initiative), στο πλαίσιο της οποίας προτίθεται να παρουσιάσει τους αρχικούς κωδικούς των προϊόντων της, καθώς και των τεχνολογιών ανίχνευσης και εντοπισμού απειλών, οι οποίοι θα είναι στην διάθεση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ρωσική εταιρεία.

Η πρωτοβουλία αυτή της Kaspersky Lab προσβλέπει να προσελκύσει εμπειρογνώμονες στο τομέα της κυβερνοασφάλειας οι οποίοι θα μπορούν να ελέγξουν την αξιοπιστία των προϊόντων της, τις εσωτερικές διαδικασίες και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας. « Κατά αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προτίθεται να επιβεβαιώσει την διαφάνεια στην δραστηριότητα της, η οποία πρωτίστως έχει στόχο να προστατεύσει τους χρήστες από τις οποιεσδήποτε απειλές στο κυβερνοχώρο, απ’ όπου κι αν προέρχονται, όπως και τους στόχους των απειλών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία τριών κέντρων διαφάνειας σε όλο τον κόσμο που θα έχουν στόχο την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, σε συνεργασία με πελάτες και συνεργάτες και κρατικές υπηρεσίες.

Η ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky Lab αναλαμβάνει της πρωτοβουλία αυτή μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η ρωσική εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ο ίδιος ο ιδρυτής της Γιεβγκένι Κασπέρσκι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμος να παρουσιάσει στις αμερικανικές αρχές τον αρχικό κώδικα των προγραμμάτων της εταιρείας του για να διαπιστώσουν ότι είναι αβάσιμες οι υπόνοιες και οι ισχυρισμοί τους ότι έχει ανεπίτρεπτες σχέσεις με την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).