Η κατάρρευση της FTX πάει…Χόλιγουντ

Η κατάρρευση της FTX πάει…Χόλιγουντ
This picture taken on November 11, 2022 shows the Bahamian cryptocurrency exchange FTX website with message "FTX is currently unable to process withdrawals. We strongly advise against depositing. Deposits of TRX, BTT, JST, SUN, and HT are disabled" displayed on a smartphone screen in Castel Volturno, Southern Italy. American founder and CEO of FTX resigned and FTX and related entities filed for bankruptcy. (Photo by Eliano Imperato / Controluce via AFP) Photo: AFP
Η ιστορία που συγκλόνισε την αγορά των κρυπτονομισμάτων θα γίνει ντοκιμαντέρ.

Η κατάρρευση της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων FTX και ο διαβόητος ιδρυτής της, Σαμ Μπάνκμαν – Φράιντ είναι το θέμα νέου ντοκιμαντέρ του κινηματογραφικού στούντιο XTR.

Το ντοκιμαντέρ είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής και ο υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με Emmy, σκηνοθέτης Ντέιβιντ Νταργκ βρίσκεται επί του παρόντος στις Μπαχάμες, όπου έχει την έδρα της η FTX και όπου ο Μπάνκμαν – Φράιντ ανακρίνεται από αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφάλειας.

Οι δημιουργοί της ταινίας επισήμαναν στο Variety ότι έχουν πρωτοφανή πρόσβαση σε πρόσωπα με σημαντικούς ρόλους στο FTX και στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Το ντοκιμαντέρ «θα εξερευνά το εταιρικό σκάνδαλο που αναστάτωσε τις αγορές, πυροδότησε κυβερνητικές έρευνες και προκάλεσε σοκ σε μια βιομηχανία που εξακολουθεί να μάχεται να κερδίσει αξιοπιστία» ανέφεραν.

Το διεθνές σκάνδαλο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης τον περασμένο μήνα, από τότε που η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας. Οι επενδυτές ρευστοποίησαν κεφάλαια 6 δισ. δολαρίων, ενώ περίπου χρήματα πελατών, περίπου 2 δισ. δολάρια προς το παρόν είναι εξαφανισμένα. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία κήρυξε πτώχευση και ο Μπάνκμαν-Φράιντ παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος.

Οι Μπριν Μούζερ, Κάθριν Έβερετ και Τζάστιν Λέικομπ είναι εκτελεστικοί παραγωγοί του ντοκιμαντέρ για το XTR.

Ο εκτελεστικός παραγωγός Τζάστιν Λέικομπ χαρακτήρισε την πτώση του FTX την «πιο συγκλονιστική ιστορία στον τομέα της οικονομίας από τότε που η WallStreetBets αναστάτωσε το χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας» λέγοντας ότι «αναδεικνύει σημαντικές ελλείψεις στο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ