Η καινοτομία στη μάχη της καταπολέμησης της νόσου Covid-19

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της νόσου Covid-19, η παγκόσμια επιστημονική και ερευνητική κοινότητα έχει επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα για την εύρεση, μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση εμβολίου και θεραπειών κατά του ιού. Πρωταγωνιστές της έρευνας αυτής είναι οι εταιρείες που στηρίζουν την καινοτομία στην φαρμακευτική βιομηχανία.

Το PhRMA Innovation Forum ενώνει τη φωνή του με όλους εκείνους που στην κρίσιμη αυτή περίοδο διαδίδουν, υποστηρίζουν και φυσικά τηρούν τα προληπτικά μέτρα εναντίον της διάδοσης του ιού.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της νόσου Covid-19, η παγκόσμια επιστημονική και ερευνητική κοινότητα έχει επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα για την εύρεση, μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση εμβολίου και θεραπειών κατά του ιού. Πρωταγωνιστές της έρευνας αυτής είναι οι εταιρείες που στηρίζουν την καινοτομία στην φαρμακευτική βιομηχανία. Πρόκειται για εταιρείες που παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, αποτελούν μέλη του PhRMA Innovation Forum.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΣ του PhRMA Innovation Forum κα Έλενα Χουλιάρα, με δεδομένο ότι στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε  η ενημέρωση αναφορικά με την πορεία των ερευνών για την αντιμετώπιση της Covid-19 αποτελεί ζήτημα πολύ υψηλού ενδιαφέροντος για όλους, το PhRMA  προτείνει ως αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για τις ερευνητικές προσπάθειες της καινοτόμου φαρμακευτικής βιομηχανίας το www.phrma.org.

Όπως λέει η κα Χουλιάρα «Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει την αναγκαιότητα και τη μοναδική αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας καθώς τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19. Οι καινοτόμες εταιρείες, από την αρχή της κρίσης καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια επενδύοντας στη γνώση, την εξειδίκευση και την επίπονη προσπάθεια κορυφαίων επιστημόνων και ερευνητών. Χρησιμοποιούν κάθε δυνατό πόρο που διαθέτουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της πανδημίας και τελικά εξάλειψη του ιού». Και συμπληρώνει: «Στην κρίσιμη αυτή περίοδο είναι απαραίτητο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους Επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  Να επισημανθεί ότι  οι καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν να συνδράμουν με κάθε μέσο στις προσπάθειες των υγειονομικών Αρχών στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο για την περίθαλψη των νοσούντων από Covid-19.»