Η καινοτομία στην Ελλάδα στο επίκεντρο του 6ου Repositioning Greece Business Gala στο Ecali Club

Η καινοτομία στην Ελλάδα στο επίκεντρο του 6ου Repositioning Greece Business Gala στο Ecali Club
Χάρης Λαμπρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Βασίλης Γ. Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής, Τομέας Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών, Ελληνική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων (ΣΕΒ), Ράλλης Σπανδωνίδης, BOD Member ECALI S.A., Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, Γιάννης Κωτσής –Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Γιάννης Γεωργακάκης, CEO ECALI S.A., Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος & Επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων & Συναλλαγών της Ernst & Young (EY) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) Photo:
Προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και θεσμικό κόσμο παραβρέθηκαν σε μια βραδιά γεμάτη γνώση.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ecali Club το 6ο Repositioning Greece Business Gala, με θέμα: INNOVATION.

Οι εκλεκτοί Ομιλητές, Προσωπικότητες του Ακαδημαϊκού χώρου και της Επιχειρηματικής ζωής, σε συνεργασία με  Θεσμικά Πρόσωπα που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην διείσδυση της Καινοτομίας σε κάθε μορφή Ανάπτυξης, είχαν σαν πυρήνα της Ομιλίας τους θεματολογία σχετικά με  το μήνυμα “Building the Right Ecosystem for Innovation, Tax & Legal frame – Reinforcing new initiatives for scale up”.

Υπό την αιγίδα του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνογερμανικού,  του MIT Enterprise Forum Greece,  του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Corallia, του Συνδέσμου Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος ΣΕΚΕΕ παρουσιάστηκαν στους εκλεκτούς καλεσμένους επιτεύγματα, θέσεις και απόψεις, που επιβεβαιώνουν ότι οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι σημαντικές και καθοριστικές για την ανάπτυξη στην οποία στοχεύουν η Οικονομία και η Επιχειρηματικότητα.

Το Business Gala Repositioning Greece-Innovation, αποτελεί την συνέχεια των προηγούμενων  πέντε διοργανώσεων, με θέματα τα οποία επίσης στόχευαν στην ενίσχυση του επιχειρηματικού γίγνεσθαι,   “Geopolitics” , “Digital Transformation”, “Energy”, “Growth Strategies & Investment Opportunities for Greece” και “ Eclectic Hospitality”.

Στο Business Gala της 20ης Ιουνίου τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν με τους εναρκτήριους χαιρετισμούς τους ο κ. Γιάννης Γεωργακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκάλη Α.Ε., η κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Προϊόντων Retail Banking της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο Δρ. Βασίλης Γ. Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος & Επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων & Συναλλαγών της Ernst & Young (EY) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Τόσο στους εναρκτήριους χαιρετισμούς, όσο και στο πάνελ που ακολούθησε οι εκλεκτοί Ομιλητές, τόνισαν ότι αποτελεί πλέον  πεποίθηση πως μέσα στην δεκαετία που ακολουθεί, ο τρόπος σκέψης που θα έχει τον μέγιστο αντίκτυπο είναι αυτή η ικανότητα αφομοίωσης των ιδεών από διαφορετικούς τομείς και κλάδους, καθώς και η εφαρμογή τους στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, αφού έχει προηγηθεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντος εκείνου που ευνοεί την δράση και την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα:

Ο Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  και Συντονιστής του Πάνελ, μίλησε για την καινοτομία ως κρίσιμη κατεύθυνση για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Ο κ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, αναφέρθηκε στην προσέλκυση Κέντρων Καινοτομίας Πολυεθνικών Επιχειρήσεων, εμπνέοντας τις νεότερες γενιές , αναπτύσσοντας πρακτικά εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά προγράμματα για επιχειρηματίες και ερευνητές και εφαρμόζοντας Διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και κίνητρα για τους επενδυτές.

Ο κ. Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής, Τομέας Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών, Ελληνική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων (ΣΕΒ) , αναφέρθηκε στην ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας στην ελληνική κοινωνία καθώς και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο κ. Στράτος Μολυβιάτης, Group Chief Information Officer, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος , μίλησε για τις Εφαρμόσιμες Στρατηγικές Καινοτομίας στα επόμενα 2-3 χρόνια στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του MIT Enterprise Forum Greece , τόνισε πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση του εμπορικού σήματος και των πόρων ενός παγκόσμιου δικτύου προς όφελος του τοπικού τεχνολογικού οικοσυστήματος και της ελληνικής διασποράς, καθώς και η υποστήριξη συνεργειών μεταξύ πανεπιστημίων, βιομηχανιών, κέντρων Έρευνας & Ανάπτυξης και κυβερνήσεων.

Ο κ. Στάθης Ποταμίτης, Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Ποταμίτης- Βεκρής», εξήγησε πόσο σημαντική είναι η αναζήτηση ενός ευέλικτου νομικού πλαισίου, βασισμένου στις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της χάραξης πολιτικής και της νομοθεσίας που σχετίζεται με τις καινοτόμες επιχειρήσεις.

Ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος & Επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων & Συναλλαγών της Ernst & Young (EY) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), επίσης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η προσέγγιση για την δημιουργία ενός εξελιγμένου ευνοϊκού πλαισίου και περιβάλλοντος για τη στήριξη της καινοτομίας. Αναφέρθηκε μάλιστα σε παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών.

Στο Business Gala της 20ης Ιουνίου, παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΛΗ ΑΕ και η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι υποδέχθηκαν  με ιδιαίτερη χαρά τα Μέλη του Ecali Club, Πελάτες της Τράπεζας, Επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη Επιχειρήσεων, Προέδρους και Μέλη Διμερών Επιμελητηρίων, Φορείς και Οργανισμούς, καθώς και διακεκριμένους καλεσμένους.

Σημαντικοί Χορηγοί και υποστηρικτές, παρευρέθηκαν σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, δηλώνοντας με τη σειρά τους το παρόν σε κάθε ενέργεια που ενισχύει την επιχειρηματικότητα.