Η Kering εξαγοράζει τη Valentino

Η Kering εξαγοράζει τη Valentino
DOHA, QATAR - MARCH 13: The exhibition "Forever Valentino", contemporary designs of fashion house founder Valentino Garavani, is presented to the audience at the M7 design center as part of the "Qatar Creates" cultural events at Msheireb region in Doha, Qatar on March 13, 2023. Salih Seref / Anadolu Agency (Photo by Salih Seref / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Αλλάζει χέρια ο ιστορικός οίκος ειδών πολυτελείας.

Έναντι τιμήματος 1,7 δις. ευρώ, ο όμιλος Kering θα αποκτήσει μερίδιο 30% της Valentino από τη μητρική εταιρεία Mayhoola. Η συμφωνία, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Kering νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης είναι μια σημαντική εξαγορά. Η συμφωνία προβλέπει πως η Kering θα μπορεί να αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Valentino το αργότερο ώς το 2028.

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Kering και της Mayhoola, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στη Mayhoola να γίνει μέτοχος της Kering. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2023, υπό την προϋπόθεση των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο François-Henri Pinault, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kering δήλωσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος με την εξέλιξη της Valentino υπό την ιδιοκτησία της Mayhoola και πολύ χαρούμενος που η Mayhoola επέλεξε την Kering ως συνεργάτη της για την ανάπτυξη του Valentino, ενός μοναδικού ιταλικού οίκου που είναι συνώνυμο της ομορφιάς και της κομψότητας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το πρώτο βήμα στη συνεργασία μας με τη Mayhoola για την ανάπτυξη του Valentino και την επιδίωξη του πολύ δυνατού στρατηγικού ταξιδιού της ανύψωσης της επωνυμίας που θα συνεχίσει να ηγείται ο Jacopo Venturini.”

Ο Rachid Mohamed Rachid, Διευθύνων Σύμβουλος της Mayhoola και Πρόεδρος της Valentino, τόνισε: «Ο Valentino είναι μια από τις κορυφαίες ιταλικές αρχές πολυτελείας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Kering ως στρατηγικό εταίρο για τη μελλοντική ανάπτυξη. Υπό τη διαχείριση μας, η Valentino ενίσχυσε τα θεμέλιά της ως μια ιδιαίτερα επιθυμητή μάρκα πολυτελείας και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη μάρκα στο επόμενο κεφάλαιο με την Kering. Ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με την Kering στο Valentino και επίσης σε άλλες πιθανές ευκαιρίες να εξερευνήσουμε μαζί επενδύσεις».

Η Valentino ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1960 από τον Valentino Garavani, και είναι ένας από τους πιο διεθνώς αναγνωρισμένους ιταλικούς οίκους πολυτελείας. Σήμερα, η Valentino διαθέτει 211 καταστήματα που λειτουργούν άμεσα σε περισσότερες από 25 χώρες και έχει καταγράψει έσοδα 1,4 δισ. ευρώ και επαναλαμβανόμενα EBITDA 350 εκατ. ευρώ το 2022.

Η Mayhoola θα παραμείνει ο πλειοψηφικός μέτοχος με το 70% του μετοχικού κεφαλαίου. Ως μέρος της ευρύτερης εταιρικής σχέσης, η Kering και η Mayhoola θα διερευνήσουν πιθανές κοινές ευκαιρίες σύμφωνα με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές τους στρατηγικές.