Η Kering συζητά την εξαγορά της Moncler για 12 δισ. δολάρια – Ο ανταγωνισμός με την LVMH

Η Kering συζητά την εξαγορά της Moncler για 12 δισ. δολάρια – Ο ανταγωνισμός με την LVMH
epa04273222 A model presents a creation from the Spring/Summer 2015 Menswear Collection of French fashion label Moncler Gamme Bleu during the Milan Men's Fashion Week, in Milan, Italy, 22 June 2014. The Milano Moda Uomo runs from 21 to 24 June. EPA/FLAVIO LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια πιθανή συγχώνευση με τη Moncler, θα βοηθούσε την Kering να παρακολουθήσει από κοντά την ανάπτυξη της κύριας αντιπάλου της, LVMH.

H εταιρεία Kering SA, ιδιοκτήτρια μιας σειράς από γνωστές μπράντες, όπως οι Gucci και Saint Laurent, διεξήγαγε διερευνητικές συνομιλίες με την εταιρεία ειδών σκι Moncler SpA σχετικά με ένα πιθανό ντιλ 12 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Ωστόσο, δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε συμφωνία.

Από την πλευρά του ο CEO της Moncler, Remo Ruffini, πρόσωπο-κλειδί για την έκβαση της εξαγοράς, είχε αποκλείσει τον Απρίλιο σε συνέντευξή του στους Financial Times την πιθανότητα πώλησης της εταιρείας. «Κανείς δεν μου έχει ζητήσει να αγοράσει την εταιρεία. Βρισκόμαστε σε μία καλή στιγμή. Θα ήθελα να δω τι θα γίνει σε τρία-τέσσερα χρόνια. Θα μου φαινόταν ντροπή να γίνει κάποια πώληση τώρα. Άλλωστε, δεν είμαι ακόμη έτοιμος να συνταξιοδοτηθώ», δήλωσε ο Ruffini.

Η μετοχή της Moncler εκτινάχθηκε 12% στο χρηματιστήριο του Μιλάνο, ενώ η μετοχή της Kering σημειώνει άνοδο 1% στο Παρίσι.

Η χρηματιστηριακή αξία της Moncler ανέρχεται στα 11 δισ. δολάρια. Η προσθήκη της Moncler θα βοηθήσει την Kering στον ανταγωνισμό με την LVMH, η οποία προσφάτως απέκτησε την εταιρεία κοσμημάτων Tiffany & Co έναντι 16,2 δισ. δολαρίων, στην μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ στον κλάδο.