Η κέτσαπ της Kraft Heinz γίνεται σύντομα πιο «πράσινη»

Η κέτσαπ της Kraft Heinz γίνεται σύντομα πιο «πράσινη»
epa04678164 Heinz tomato ketchup at a store in central London, Britain, 25 March 2015. Media reports state that Kraft Foods has agreed to merge with Heinz. EPA/ANDY RAIN

Η εταιρεία θα συνεργαστεί με ειδικούς ώστε να μειώσει την ποσότητα και τον όγκο των απορριμμάτων.

Η αμερικανική εταιρεία Kraft Heinz ανακοίνωσε ότι όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιεί θα κατασκευάζονται ως το 2025 από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, με στόχο να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η εταιρεία που παρασκευάζει τη διάσημη κέτσαπ δήλωσε σε ανακοίνωσή της πως σκοπεύει να συνεργαστεί με ειδικούς και οργανώσεις ώστε να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο της να μειώσει την ποσότητα και τον όγκο των απορριμμάτων που προκαλούν οι συσκευασίες της.

Παράλληλα, η Kraft Heinz τόνισε ότι θα αυξήσει το ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιεί και θα περιορίσει τον όγκο των συσκευασιών της.

Οι τρέχουσες πλαστικές συσκευασίες προϊόντων επηρεάζουν σημαντικά το περιβάλλον και πολλές βιομηχανίες έχουν αρχίσει τον τελευταίο καιρό να καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τον όγκο τους, να εξαλείψουν τις μη απαραίτητες συσκευασίες και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ανακυκλώσιμα ή βιοδιασπώμενα υλικά.