Η Κίνα ετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της σε ακόμη περισσότερους ξένους επενδυτές

Η Κίνα ετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της σε ακόμη περισσότερους ξένους επενδυτές
Συνολικά 12 νέοι κανόνες θα ανακοινωθούν σύντομα, με στόχο να ενθαρρύνουν την ισχυρότερη παρουσία ξένων επενδύσεων στον κινεζικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η Κίνα αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω το επενδυτικό και λειτουργικό περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές στον χρηματοπιστωτικό τομέα της, με νέα μέτρα μεγαλύτερου ανοίγματός του, σύμφωνα με την κορυφαία εποπτική Αρχή των τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας.

Συνολικά 12 νέοι κανόνες θα ανακοινωθούν σύντομα, στη βάση εκτεταμένης έρευνας και αξιολόγησης, δήλωσε ο Γκούο Σουκίνγκ, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Τραπεζών και Ασφαλιστικών Εταιρειών (CBIRC). «Τα μέτρα αυτά θα ενθαρρύνουν επίσης την ισχυρότερη παρουσία ξένων επενδύσεων στην ανάπτυξη του κινεζικού χρηματοπιστωτικού τομέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της CBIRC Σιάο Γιανκί, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι αναλυτικοί κανόνες στις ρυθμίσεις για τις ξένες τράπεζες και τις ξένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αναθεωρηθεί, σύμφωνα με τους νέους κανόνες και σύντομα θα ανακοινωθούν, είπε ο Σιάο.

Σήμερα, τα μερίδια των ξένων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών στο συνολικό ενεργητικό ανέρχονται στο 1,64% και 6,36%, αντίστοιχα, στην Κίνα.