Η Κίνα εξετάζει τη δημιουργία αρνητικής λίστας για το διασυνοριακό εμπόριο στις υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας δήλωσε πως η Κίνα θα κάνει συνεχείς προσπάθειες για να προωθήσει το επίπεδο του ανοίγματος της οικονομίας.

Το Πεκίνο θα εξετάσει την κατάρτιση μιας αρνητικής λίστας για το διασυνοριακό εμπόριο στις υπηρεσίες, στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου της Κίνας, προκειμένου να προωθήσει περαιτέρω την φιλελευθεροποίηση του εμπορίου στις υπηρεσίες, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Η Κίνα θα κάνει συνεχείς προσπάθειες για να προωθήσει το επίπεδο του ανοίγματος της οικονομίας, να βελτιώσει την καινοτομία μεταξύ των θεσμών της, αλλά και θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την οργάνωση ζωνών ελεύθερου εμπορίου με παγκόσμια επιρροή, δήλωσε χθες, ο Τσεν Χονγκ, αξιωματούχος του MOC.

Στη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης της Κίνας για το Εμπόριο στις Υπηρεσίες, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει την υλοποίηση μιας αρνητικής λίστας για το διασυνοριακό εμπόριο στις υπηρεσίες, για ολόκληρη τη χώρα.

Προκειμένου να προωθηθεί η καινοτομία των θεσμών, περισσότερες διοικητικές εξουσίες θα δοθούν από τις διευθύνσεις των περιφερειακών διοικήσεων στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου, σύμφωνα με τον Τσεν.