Η Κίνα υποβιβάζει ή αποβάλλει ποδοσφαιρικούς συλλόγους λόγω…απλήρωτων μισθών

Η Κίνα υποβιβάζει ή αποβάλλει ποδοσφαιρικούς συλλόγους λόγω…απλήρωτων μισθών
Photo: pixabay.com

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας (CFA) ανακοίνωσε ότι οι σύλλογοι που δεν καταφέρουν να διευθετήσουν όλους τους απλήρωτους μισθούς έως τις 31 Δεκεμβρίου θα υποβιβαστούν ή θα αποβληθούν, ενώ όσοι δεν τηρήσουν τις προθεσμίες κατά τη διάρκεια του έτους θα τους αφαιρεθούν βαθμοί, ως μέρος του σχεδίου της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων μισθών.

Η CFA τιμώρησε με αποκλεισμό την Λιάνονινγκ FC τη σεζόν του 2020, όταν ο σύλλογος απέτυχε να παράσχει στοιχεία στις αρχές ότι είχε εκκαθαρίσει τα χρέη της και ότι είχε πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι σύλλογοι πρέπει να διακανονίσουν τουλάχιστον το 30% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Ιουλίου, τουλάχιστον το 70% πριν από τις 31 Οκτωβρίου και όλους τους απλήρωτους μισθούς έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Οι σύλλογοι που θα αποπληρώσουν λιγότερο από το 30% έως τις 31 Ιουλίου θα αποκλείονται από την εγγραφή νέων παικτών στη δεύτερη μεταγραφική περίοδο της σεζόν του 2022 και θα τους αφαιρούνται τρεις βαθμοί.
Οι σύλλογοι που θα αποπληρώσουν λιγότερο από το 70% των συνολικών καθυστερήσεων έως τις 31 Οκτωβρίου θα τους αφαιρεθούν έξι βαθμοί.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση της CFA με τη κινεζική λίγκα και συλλόγους από τις τρεις πρώτες κατηγορίες την Κυριακή.

Η σεζόν 2022 της κινεζικής Super League θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα.