Η Κίνα πρέπει «να συνεργαστεί περισσότερο» στην έρευνα πρόελευσης του κορωνοϊού, λέει ο ΠΟΥ

Η Κίνα πρέπει «να συνεργαστεί περισσότερο» στην έρευνα πρόελευσης του κορωνοϊού, λέει ο ΠΟΥ
epa08525241 World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a press conference organized by the Geneva Association of United Nations Correspondents (ACANU) amid the COVID-19 pandemic, caused by the novel coronavirus, at the WHO headquarters in Geneva, Switzerland, 03 July 2020. EPA/FABRICE COFFRINI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει περισσότερη συνεργασία για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Η Κίνα πρέπει «να συνεργασtεί περισσότερο» στην έρευνα για την προέλευση της πανδημίας του Covid-19, τα πρώτα κρούσματα της οποίας εντοπίσθηκαν στην πόλη Γουχάν τον Δεκέμβριο 2019, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει περισσότερη συνεργασία για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Οργανισμού στην Γενεύη , ζητώντας ειδικότερα πρόσβαση στα πρωτογενή στοιχεία, πρόσβαση η οποία μέχρι σήμερα είναι ανεπαρκής.

Ο ΠΟΥ θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για την προέλευση του Covid-19

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους θα μοιραστεί με τις χώρες μέλη του διεθνούς οργανισμού, προτάσεις για την δεύτερη φάση της μελέτης με θέμα την προέλευση του κορωνοϊού, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Μάικ Ράιαν.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους Κινέζους ομολόγους μας πάνω σ αυτή τη διαδικασία και ο γενικός διευθυντής θα παρουσιάσει μέτρα στα κράτη μέλη», δήλωσε σήμερα ο Ράιαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Νωρίτερα, ο Τέντρος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι έρευνες για την προέλευση της COVID-19 στην Κίνα καθυστέρησαν εξαιτίας της έλλειψης ανεπεξέργαστων δεδομένων τις πρώτες ημέρες της εξάπλωσής του ιού εκεί.