Οι Κινέζοι καταναλωτές αυξάνουν και πάλι τις δαπάνες τους

Οι Κινέζοι καταναλωτές αυξάνουν και πάλι τις δαπάνες τους
epa08323646 People wearing protective face masks walk at Wangfujing pedestrian street in Beijing, China, 26 March 2020. Chinese people are going back to normal daily life after COVID-19 coronavirus outbreak in China. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αλλά παραμένουν διστακτικοί ως προς τα εστιατόριά τους.

του Eamon Barrett

Ως η πρώτη που μπήκε στην πανδημία αλλά και η πρώτη που βγήκε από αυτήν, η οικονομία της Κίνας έχει σημειώσει δραματική ανάκαμψη φέτος. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 3,2% και 4,9% το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, αντίστοιχα, μετά από πτώση 6,8% το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τις ίδιες περιόδους του προηγούμενου έτους.

Όμως, οι δαπάνες σε εστιατόρια επανέρχονται με εξαιρετικά αργό ρυθμό.

Την Τετάρτη, το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της Κίνας δημοσίευσε οικονομικά στοιχεία για τον Νοέμβριο. Ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν συνολικά κατά 5,8% σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις στην εστίαση – που περιλαμβάνουν φαγητό σε εστιατόρια καθώς και σε πακέτο – μειώθηκαν κατά 0,6% σε σύγκριση με πέρυσι, με τους καταναλωτές να ξοδεύουν περίπου 76 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ελαφρά μείωση συνιστά μια αντιστροφή σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν οι υπηρεσίες εστίασης αυξήθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με το σύνολο του 2019.

«Οι άνθρωποι πιθανότατα ξόδεψαν περισσότερα κατά τη διάρκεια της μιας εβδομάδας που διήρκεσε η κινεζική εθνική εορτή τον Οκτώβριο και στη συνέχεια μείωσαν τις δαπάνες τους ξανά τον Νοέμβριο, γεγονός που είναι ένας λόγος για τον οποίο οι πωλήσεις του Νοεμβρίου ήταν χαμηλές σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα», λέει ο Bo Zhuang, επικεφαλής οικονομολόγος για θέματα Κίνας στην TS Lombard.

Όμως, η ετήσια πτώση δείχνει μια διστακτικότητα σε σχέση με την εστίαση, γεγονός που δείχνει ότι παρά την επιτυχία της Κίνας να τιθασεύσει τον COVID-19, οι πολίτες εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί μεταξύ τους.

Όταν συνέβη το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα, οι τοπικές αρχές διέταξαν να κλείσουν τα εστιατόρια ως μέρος των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Παρόλο που οι υπηρεσίες παράδοσης φαγητού της Κίνας – όπως η Ele.me και η Meituan – βοήθησαν τα εστιατόρια να διατηρήσουν μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους εν μέσω lockdown, οι παραγγελίες για delivery δεν υποκατέστησαν ποτέ πλήρως τα χρήματα που εξασφαλίζονταν από τους πελάτες που έτρωγαν εντός των εστιατορίων.

Το ότι η πανδημία ξεκίνησε λίγο πριν από την κινέζικη Πρωτοχρονιά ήταν ένα άλλο πλήγμα για τον κλάδο. Οι οικογένειες ακύρωσαν τα δείπνα τους καθώς οι τοπικές αρχές απαγόρευαν τις μεγάλες συναθροίσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της Κίνας, ο κλάδος της εστίασης πραγματοποίησε το 15,5% των ετήσιων εσόδων του κατά τη διάρκεια της κινέζικης Πρωτοχρονιάς το 2019. Όμως, κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2020 – την περίοδο που καλύπτει το κινέζικο Νέο Έτος – τα έσοδα σε ολόκληρο τον κλάδο εστίασης έπεσαν κατά 43,1%.

Οι κανόνες για το ομαδικό φαγητό χαλαρώνουν τώρα αλλά οι καταναλωτές παραμένουν προσεκτικοί ως προς την επιστροφή τους σε εστιατόρια, όπου η μετάδοση μπορεί να διευκολυνθεί από την κακή κυκλοφορία του αέρα και την απαραίτητη αφαίρεση της μάσκας για να φάει κάποιος.

Τον Ιούλιο, μια έρευνα από την Κίνα έδειξε πώς ένας μεμονωμένος φορέας του COVID-19 σε ένα εστιατόριο στο Γκουανγκτζού μόλυνε 10 άλλους θαμώνες – μερικοί κάθονταν, μάλιστα, έως και 3 μέτρα μακριά του. Το κλιματιστικό του μαγαζιού μετέφερε σάλιο από τον «ασθενή μηδέν» στα άλλα τραπέζια, μολύνοντας μέλη τριών άλλων οικογενειών.

ΠΗΓΗ: Fortune.com