Η κινεζική Geely και η Daimler έρχονται ακόμη πιο κοντά με «προίκα» 246 εκατ. δολαρίων

Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν κοινή επιχείρηση 1,7 δισεκατομμυρίων γιουάν στην πόλη Hangzhou στην ανατολική Κίνα.

Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ του κινεζικού ομίλου Geely και του γερμανικού ομίλου Daimler, στον τομέα των αυτοκινήτων. Η Zhejiang Geely Holding Group και η Daimler δημιούργησαν κοινή επιχείρηση 1,7 δισεκατομμυρίων γιουάν (246 εκατομμυρίων δολαρίων) στην πόλη Hangzhou στην ανατολική Κίνα, για να προσφέρουν υπηρεσίες κινητικότητας στην Κίνα, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η νέα εταιρεία ανήκει στις θυγατρικές κινητικότητας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών Geely Technology Group και Daimler Mobility Services. Αρχικά, η επιχείρηση κινητικότητας θα χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα της Mercedes-Benz- τα sedan S και E και τα οχήματα πολλαπλών χρήσεων κατηγορίας V- για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε επιλεγμένες κινεζικές πόλεις. Σταδιακά, ο στόλος θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής τεχνολογίας της Geely, σύμφωνα με τη συμφωνία για την κοινή επιχείρηση Geely και Daimler που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Η κοινοπραξία κινητικότητας αποτελεί μέρος ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού η Geely αγόρασε το 9,7% της Daimler τον Φεβρουάριο του 2018. Τον Μάρτιο, η Geely και η Daimler έκαναν μια συμφωνία για την ίδρυση μιας νέας κοινής επιχείρησης με μερίδιο 50% για την κάθε πλευρά, για την κατασκευή έξυπνων ηλεκτροκίνητων οχημάτων επόμενης γενιάς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η νέα εταιρική σχέση θα ενσωματωθεί στην Κίνα πριν από το τέλος του 2019, ενώ οι πωλήσεις των νέων ηλεκτρικών Smart θα ξεκινήσουν μέσα και έξω από την Κίνα το 2022.